Til Kampanje sier Martine Flatlie (32) at det føltes riktig å takke ja, da sjansen til å bli kreativ leder i Naug & Venner bød seg.

- I We Are Live har jeg jobbet tett på forbruker og lært mye om aktivisering og sisteledd, men jeg har lenge hatt lyst til å jobbe mer med strategi og langsiktig merkevarebygging. Da sjansen bød seg i Naug føltes det veldig riktig å takke ja. Jeg tror jeg kan tilføre mye kreativt overskudd, samtidig som vi ivaretar kundens langsiktige interesser, sier hun.

Flatlie kommer fra We Are Live, hvor hun har vært med å bygge den kreative avdelingen i byrået og jobbet som kreatør på kunder som Jarlsberg, Diplom-is, Mycall og Ricola.  Hun har også erfaring fra Hyper, Creuna og Schibsted, og har også utmerket seg ved å være brennende engasjert i reklame- og kommunikasjonsbransjens metoo-opprop #kommunikasjonssvikt. Hun sitter også som styremedlem i Kreativt Forum.

Med ambisjonene i orden
Og det mangler ikke på ambisjoner på vegne av sitt nye byrå.

- Vi skal bli et av Norges mest toneangivende kreative byråer, sier Martine Flatlie.

- Hvordan skal dere klare det og hva skal du gjøre?

- Naug har kun eksistert i tre år og har allerede laget mange solide jobber og hentet hjem en rekke priser. Nå skal vi satse enda mer - og jeg skal bidra så godt jeg kan med å rekruttere unge talenter, satse på uredd kreativitet - tuftet på reell innsikt og profesjonell rådgivning. Mitt ønske er at vi skal fortsette å ha gode kunderelasjoner over tid, og vi skal alltid utfordre. Jeg tror nøkkelen til suksess er å bygge god kultur. «Culture eats strategy for breakfast», sier Flatlie til Kampanje.

Byråleder Christian Gottschalk forteller at byrået har brukt god tid og vurdert mange sterke kandidater i sin søken etter en kreativ leder.

- Da vi traff Martine forstod vi raskt at vi hadde funnet gull - hun er meget ambisiøs, resultatorientert og har klare tanker rundt talentutvikling og hva som skal til for å utvikle byrået videre. Jeg ser frem til å få henne med i ledergruppen, sier Gottschalk.

Byråleder Christian Gottschalk, kreativ leder Martine Flatlie og Thorbjørn Naug. Foto: Naug & Venner

- En fin minoritetsgruppe
Det flommer ikke over av kvinnelige ledere i reklamebransjen, så Flatlie innrømmer at det føles godt å kunne bidra til en bedre kjønnsfordeling på dette området.

- Vi vet at bedrifter med kvinner i ledelse blir mer kreative og mer lønnsomme. Heldigvis ser det ut til at en del av byrålederne har begynt å forstå dette. Og ja, det føles veldig godt å bli en del av en så fin minoritetsgruppe.

- Hva tenker du om metoo og reklame- og kommunikasjonsbransjen nå, er vi i mål?

- Nei, vi er ikke i mål. Men jeg må si at det ser ut til at en del av byråene faktisk tar tak i ting. Jeg vet blant annet at Kitchen og Anti gjør tiltak og setter søkelys på dette. Jeg oppfordrer alle byråer til å snakke åpent om tematikken, følge KF sine tiltak og ta de med inn i medarbeidersamtalene. Det skal føles ok å varsle og si fra. Sånn på tampen kan jeg dele en gladnyhet om at Kreativt Forum nå setter i gang en offentlig lønnsundersøkelse for hele reklamebransjen. Det er en reaksjon på det vi gjorde i vinter med spørreundersøkelsen i kjølevannet av #kommunikasjonssvikt. Det blir spennende å se resultatene fra denne, sier hun.