I forrige uke skrev Kampanje om den tidligere Empefire-sjefen, Ben Christensen, som sa opp jobben allerede i januar i år og tok det han kalte «en Helene Friis». Stadig flere i medie- og kommunikasjonsbransjen ser nemlig ut til å følge rådet til Petter Stordalen om «å slutte oftere» og uten nødvendigvis å ha noen ny jobb å gå til.

Les også: Christensen forlater  byrået han bygge fra null til 90 millioner

Men nå er det klart at Christensen starter opp et nytt virksomhetsområde sammen med rekrutteringsselskapet Mediabemanning. Den nye virksomheten blir et konsulentselskap som skal tilby tjenester innen strategi og organisasjonsutvikling under navnet MB Consulting.

- Vi gjør en del management consulting-oppdrag allerede. MB Consulting blir en naturlig forlengelse av menyvalget vårt, sier daglig leder i Mediebemanning, Henrik Sandberg.

- Tenker oppkjøp- og fusjonsprosesser
Rekrutteringshuset Mediabemanning har siden 2001 jobbet med å bistå norske medier, byråer og annonsører i ulike rekrutteringsprosesser, men med årene har selskapet også utvidet virksomheten med nye tjenester som vikarbyråtjenesten MB Flex. 

Nå er Sandberg klar for å ta et nytt skritt ved å tilby tjenester innenfor organisasjons- og forretningsutvikling. I 2017 landet Mediebemanning et overskudd på syv millioner kroner av en omsetning på 33 millioner kroner og legger med det et av sine beste år bak seg.  

- Vi har også ambisjoner på å bistå med oppkjøps- og fusjonsprosesser. Vi skal ikke inn på økonomi og juss, men med vår oversikt over bransjen kan vi rådgi på hvilke miljøer og kulturer som kan passe inn og hvorvidt man skal gjennomføre et oppkjøp eller vokse organisk gjennom rekruttering, sier Sandberg.

Skal ikke kannibalisere
Han mener timingen for å satse på denne typen tjenester er god, all den tid både mediemarkedet og byråmarkedet preges av en sterk konsolideringsbølge 

- Når du skal ha på plass en ny leder blir det fort naturlig med strategiske diskusjoner rundt organisasjonsutvikling og forretningsutvikling og hva selskapene skal gjøre fremover. Vi gikk inn i 2018 og så at 25 prosent av virksomheten vår hadde begynt å dreie seg om lederutvelgelse, lederstøtte og organisasjonsutvikling og har sikkert en 10-12 slike prosjekter gående allerede, sier Sandberg.

- Er det aktuelt å flytte 25 prosent av dagens business til MB Consulting?

- Nei, men vi kommer til å flytte et par av prosjektene som handler om organisasjonsutvikling over i MB consulting. Den største utfordringen har vært at vi ikke har hatt kapasitet til å ta tak i dette på en god nok måte hittil. Med Ben Christensen ombord får vi nå denne kapasiteten, og det vil ligge et par håndfuller med prosjekter i selskapet allerede fra oppstarten. Vi skal ikke kannibalisere så mye på omsetningen i Mediebemanning. Dette skal først og fremst være et tilskudd for videre vekst, sier Sandberg.

Blir partnere
Konsulentdelen av Mediebemanning legget i et eget aksjeselskap der Ben Christensen får 25 prosent og der Mediebemanning tar resten. Men Sandberg mener aksjesplitten og at det er nytt AS ikke er det viktigste.

- Hvorfor kunne dere ikke bare ansette Christensen?

- Det kunne vi ha gjort, men vi hadde lyst til å skille ut økonomien fra konsulentvirksomheten også med tanke på fremtidige utvidelser.  Men akkurat som MB Flex blir MB Consulting en del av MB-familien, sier Sandberg.

Ben Christensen har de siste 15 årene hatt fagansvar- og lederansvar hos merkevarer som Telenor og Widerøe, vært nordisk digital direktør i mediebyrået IUM, vært digital direktør i Amedia, og vært med på å etablere og utvikle reklamebyrået Empefire. 

- Mediabemanning fremstod for meg som et naturlig miljø og en god partner når jeg ønsket å starte egen virksomhet, sier Christensen.

- Har du selv noe forhold til Mediebemanning? 

- Jeg hatt dialog med Henrik Sandberg og Ole Janzo (partner i Mediebemanning, red. anm.) i hvert fall ti år og vært i prosesser som de har fasilitert. Jeg har også selv brukt de på rekruttering og kjenner dem fra den siden også. Det er ryddige og greie folk som her kompetente og som jeg har lyst til å jobbe sammen med, sier  Christensen.

- Det er mange som mener at å begynne å jobbe i et rekrutteringsselskap er siste skritt på karrierestigen?

- Ha, ha. Jeg blir 40 år så det er litt tidlig å tenke på pensjonisttilværelsen. Men jeg følte det var på tide å tenke litt på meg selv. Jeg har så langt brukt hele arbeidslivet på å jobbe for å andre, sier Christensen.