TV 2 henter Mathias Fischer (25) fra Bergens Tidende som kommentator i kanalen og også som debattansvarlig i TV 2. Fischer har jobbet i Bergens Tidende siden 2013, mesteparten av tiden som kommentator.

- Dette er en unik mulighet til å utvikle menings- og debattjournalistikken i Norge. Det ser jeg frem til å være med på. Jeg har stor tro på at TV 2 kan ta en enda større posisjon her, sier Mathias Fischer i en melding.

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække forteller at Mathias Fischer var på toppen av hennes ønskeliste for jobben som kommentator i TV 2.

- Jeg mener han er det mest spennende stemmen i de andre mediene nå. Han er faglig dyktig, kunnskapsrik og har ofte et annet blikk enn andre, sier hun og legger til at hun er ekstra glad for at han er bergenser.

- TV 2 Nyhetene er for folk flest. Vårt perspektiv er nedenfra og opp, og ikke omvendt. Vi skal alltid være mest kritiske til dem med mest makt, og vi skal følge med på hvilke konsekvenser politiske beslutninger får for folk. TV 2 er opptatt av hva som skjer i hele Norge. Derfor er det ekstra bra at kommentatoren vi aller mest ønsket oss, bor i Bergen, sier Solbrække.

Fischer begynner i sin nye jobb 1.september. Han skal kommentere politikk og samfunnsliv lokalt, regionalt og nasjonalt.