Etter et knapt halvannet år i sjefsstolen hos Nord DDB, velger Kristian Lyse å forlate jobben som daglig leder, byrået og kolleger på Skøyen i Oslo.

- For meg handler dette primært om at jeg savner kundene. Det har vært en positiv opplevelse å lede DDB, vi har levert fine ting til kundene og har fått ansatt veldig mange flinke folk. Men det koker ned til at jeg savner å bruke hjernen på kundens problemstillinger, sier en åpenhjertig Lyse til Kampanje.

Det var i oktober 2016 at det ble kjent at Kristian Lyse var ansatt som ny Nord DDB-sjef.

Les også: Lyse blir ny DDB-sjef

- Har vært noen krangler
- Ligger det uenigheter bak din beslutning?

- Jeg vil ikke si det. Det vil alltid være «ups and downs». Men blir sinnssykt glad når man vinner en pitsj og ikke så altfor fornøyd når man taper én. Men jeg tror byrået er bedre rigget nå enn for 1,5 år siden, sier han.

Og bedyrer at han lever godt med beslutningen han har tatt.

- Jeg har jo hatt samtaler med min sjef og gode kolleger og kom greit frem til at det er litt trist, men byrået er samtidig i godt driv, og jeg har ønske om noe annet. Men jeg føler ikke vemod eller frustrasjon. Gjennom halvannet år har man selvsagt noen krangler, det hadde vel heller vært rart om det ikke hadde vært det, sier han.

Nordisk toppsjef i Nord DDB, Niclas Melin takker Lyse for innsatsen.

- I felleskap kom vi fram til at dette er til det beste for både han og oss, og jeg ønsker Kristian lykke til videre. Kristian har tilført mye til byrået med sin erfaring og kompetanse innenfor det kreative faget og jeg vil takke Kristian for innsatsen i Nord DDB.

- Har tro på den nordiske modellen
- Hva tenker du om den nordiske modellen til Nord DDB? Har du følt på frustrasjon rundt denne?

- Modellen har jeg stor tro på, og etter en oppstartsperiode føler jeg byrået er godt rigget. Vi har jobbe for å finne en balanse - slik at vi kan lokalt kan tilpasse og optimalisere tjenestene til våre kunder, mens landene fortsatt jobber for seg og bygger noe felles  Slike endringer i en organisasjon krever et godt stykke forarbeid og engasjement i en tid med mye endring, så det er vel ingen overraskelse at det diskuteres hvordan man best skal løse dette, forteller Lyse.

Han avviser at avgangen har noe med økonomiske resultater å gjøre.

- Vi har levert stabile tall, og har hele tiden hatt en søken etter å vokse gjennom å gjøre mer spennende ting med de kundene vi har, og samtidig få tak i noen nye kunder vi kan jobbe godt med. Vi starter samtidig å se tydelige synergier på den nordiske modellen, mener Lyse.

Han kan ikke si noe om 2017-tallene på nåværende tidspunkt.

- Hva er du mest fornøyd med?

- Aller mest fornøyd er jeg med å ha bidratt til å hente inn de totalt ti nyansatte til byrået. Den gjengen som er der, er så fin.

Utelukker ikke lederstilling senere
Dette var Lyses første jobb som leder for et reklamebyrå, og han utelukker ikke at han vil søke lederutfordringer senere.

- Jeg sier ikke at jeg aldri har lyst å ha en lederstilling igjen. Men akkurat her og nå har jeg mest lyst til å jobbe nærmere de marketingfaglige problemene. Det er det jeg brenner mest for.

Jurygeneral i Gulltaggen
I kveld er findressen på og jobben som jurygeneral i Gulltaggen skal utføres. Han svarer litt hemmelighetsfullt når Kampanje spør om han har en ny jobb i kikkerten.

- Nei, nå har jeg først en oppsigelsesperiode her, som jeg skal respektere alle detaljene i. I første omgang skal jeg nyte sommeren og våren, sier han.  

Prosessen med å hente inn Lyses etterfølger er allerede i gang.

- Vi er allerede godt i gang med å finne en ny ledelse, dette vil være på plass innen kort tid. Nå handler det om å satse videre og styrke tilbudet vårt ytterligere. Kreativitet og kulturell innsikt er hjertet i Nord og byrålederen som overtar etter Kristian kommer til å videreføre dette med en svært god rigg rundt seg, sier Melin.