Etter Ståle Gjersets tragiske bortgang, har Mediacom blitt ledet av Sten Bråthen, som har vært konstituert som leder av byrået siden i fjor sommer. Nå avslutter Group M-sjef Martin Bentzen jakten på ny Mediacom-sjef med å ansette en av markedssjefene i flyselskapet Norwegian, Britt Skjeppestad.

Hun har ledet Norwegians globale marketing- og ecommerce-enhet.

- Etter en grundig prosess og mange meget solide kandidater er vi veldig glade for at en så erfaren og dyktig leder som Britt Skjeppestad ønsket å tiltre den viktige rollen som leder av Mediacom i Norge, sier Bentzen.

- Vanskelig å forlate Norwegian
Skjeppestad kom til Norwegian fra Storebrand i 2011. Hun mener hun forlater et helt annet selskap enn det hun begynte i.

- Jeg startet i et nordisk selskap, og avslutter altså syv år senere i et internasjonlt selskap som driver salg og marketing i 20 markeder, og som fortsatt har store vekstambisjoner. Det har vært, og kommer til å bli, en veldig spennende og morsom reise som på veldig mange måter er vanskelig å forlate. Samtidig representerer Mediacom for meg en kjempemulighet på flere nivåer jeg ikke kunne si nei til og jeg gleder meg stort til å ta fatt på nye utfordringer med flinke folk og en spennende kundeportefølje i Mediacom, sier Skjeppestad.

- Hvilke mål setter du deg med Mediacom?

- Den første tiden i selskapet skal jeg bruke på å bli godt kjent med Mediacom, alle de flinke folkene som jobber der og kunder av Mediacom. Så skal vi sammen sette retning og planer for fremtiden. Jeg er en ambisiøs person som drives av å skape resultater sammen med og gjennom andre, og mer enn det skal jeg ikke si på nåværende tidspunkt.

Milliardsmell
Tirsdag denne uken varslet Norwegian at de forventer et tap på 2,6 milliarder kroner i første kvartal. Analysesjef Karl Johan Molnes i Norne Securities kaller flyselskapet for «et bunnløst sluk» i et intervju med Dagens Næringsliv.

- Det kom noen heftige resultatvarsler fra Norwegian denne uken, har du mistet litt troen på prosjektet til Kjos?

- Norwegian leverer et svært attraktivt produkt til flere og flere markeder. Flybransjen er tøff, og trenger ufordrere som Norwegian. Jeg har på ingen måte mistet troen og jeg gleder meg til å følge selskapet fra sidelinjen videre, sier Kjeppestad.

Tettere på konkurrenten
I Norwegian har hun samarbeidet med mediebyrået Vizeum, som nå blir en konkurrent. Samtidig befinner hennes tidligere konkurrent SAS seg hos Mediacoms søsterbyrå Mindshare.

- Uansett blir det kanskje litt færre flyreiser nå som du lander i Mediacom?

- Det kan nok hende, men kunnskap, inspirasjon og læring må også hentes utenfor vår egen landegrense, så reising må til.