Med sin nye jobb i kommunikasjonsbyrået Redink, går Øyvind Vederhus over fra kundesiden til et byrå.

- Det er den første byråjobben og det gjør det ekstra spennende. Det er noe med byrået, ambisjonene, folkene der og håndverkskvaliteten som gjorde dette valget lett, sier Øyvind Vederhus til Kampanje.

Vederhus kommer fra jobben som kommunikasjonssjef i Mills, hvor han blant annet var ansvarlig for innholdsmarkedsføring og digitale kanaler, og har også bakgrunn som kommunikasjonsdirektør i Telia. Han slutter i Mills etter nesten fire år.

Han sier det «er bredden i kompetansen» til Redink som var en utløsende årsak til jobb-bytte og det som han ble tiltrukket av.

- Det blir mer og mer krevende å skape effektiv markedskommunikasjon uten å ha flere disipliner under samme tak.  Redink har en unik kompetansesammensetning som skaper treffsikre strategier og innholdskonsepter. I tillegg dyrker selskapet slagkraftig historiefortelling og manøvrerer elegant i medielandskapet for å skape effekt for kundene sine, sier Vederhus.

- Skjønner modellen vår
Som strategidirektør i Redink tar Vederhus over ledelsen av 14 rådgivere som til sammen dekker de aller fleste av dagens aktuelle markedsdisipliner.  Han går inn i en stilling som delvis har vært besatt av Linn Bakke som sluttet i Redink til fordel for en jobb i designbyrået We Oslo.

Administrerende direktør i Redink, Per Engh Halvorsen, føler seg trygg på at han har funnet riktig mann:

- Det å hente folk på dette nivået i et selskap som opererer i nytt medielandskap, er krevende. Øyvind Vederhus skjønner modellen vår, og jobben han har gjort med å modernisere og endre marketingmiksen til Mills-merkene har imponert oss. I tillegg har han erfaringen som skal til for å løfte oss enda et par hakk som strategisk partner for oppdragsgiverne våre, sier administrerende direktør i Redink, Per Engh Halvorsen.

Redink, som av Kampanje ble kåret til årets content-byrå på «Byråprofil» har den siste tiden hanket inn stadig flere og større kommunikasjonsoppdrag og jobber i dag med kunder som Coop, Norsk Tipping, Santander og Widerøe – foruten Mills.

- Har verdifull erfaring
Vederhus mener han kan bidra til at Redink blir en enda viktigere strategisk partner for byråets kunder.

- Jeg har med meg verdifull erfaring fra kundesiden, og har jobbet i bredden fra merkevarebygging og kommunikasjonsstrategi til innholdsmarkedsføring og kreative marketing-uttak. Også er jeg svært opptatt av å sikre at innhold og virkemidler er solid forankret i strategi og forretningsmål - og at effekten er målbar, sier Vederhus.