Artikkelen oppdateres.

Karin Petterssons nye stilling som Director of Public Policy betyr at hun i stor grad skal jobbe med Schibsted Medias strategi i det nye medielandskapet, og ansvar for tredjepartsforbindelser med for eksempel Facebook og Google.

Pettersson vil ha ansvaret for strategiske saker som påvirker hvordan Schibsted som digital markedsleder kan styrke og videreutvikle sin posisjon.

- Den nyopprettede rollen omfatter også overvåkning og analyse av viktige politiske prosesser som påvirker Schibsted Group og Schibsted Media i Sverige, Norge og resten av Europa, opplyser mediekonsernet i en pressemelding.

- Offensiv satsing
– Å forstå hvilken rolle Schibsted spiller i samfunnsutviklingen blir stadig viktigere og er avgjørende for konsernets strategi og virksomhet fremover. Rekrutteringen av Karin Pettersson til denne rollen er en offensiv satsing som gir oss kraft til å drive dette arbeidet fremover, sier Raoul Grünthal, administrerende direktør i Schibsted Media, i meldingen.

Karin Pettersson har vært politisk sjefredaktør i Schibsted-eide Aftonbladet siden høsten 2010. Nå får hun nye oppgaver.

– Utviklingen av medielandskapet er en av de viktigste samfunnsmessige forandringene i vår tid. Det å forstå hvordan selskaper som Schibsted vil forholde seg til dette er et sentralt tema for journalistikk, demokrati og vår virksomhet, sier Pettersson.

- Jeg har elsket hver dag i Aftonbladet
Før hun begynte i Aftonbladet, var hun med og grunnla Fokus-avisen, hvor hun også var sjefredaktør. Pettersson har også jobbet som kommunikasjonsleder for Sosialdemokratene, Sverige største politiske part. I 2016 og 2017 hadde hun permisjon for å studere ved Harvard som stipendiat knyttet til Nieman Foundation og Berkman Klein Center for Internett og samfunn.

- Jeg har elsket hver dag i Aftonbladet. I fjor fikk jeg muligheten til å utdype mine kunnskaper innen journalistikk og teknologi. Nå er det på tide å forvandle kunnskap på en ny måte, og jeg er veldig glad for å jobbe med disse utfordringene innen, og på vegne av, Schibsted, et av Europas mest spennende og innovative medieselskaper, sier Pettersson.

  Hun tiltrer sin nye stilling 15. februar, og forlater da samtidig jobben som politisk sjefredaktør i Aftonbladet. Skandinavias største avishus har startet jakten på etterfølger.