- Det kribler i hele kroppen og jeg tror det er en god følelse, sier Karine Thyness til Kampanje.

Etter å ha vært i Egmont «i hele mitt voksne liv», er hun klar for nye oppgaver i MTG-eide Splay.

- Jeg har det litt i meg at jeg ikke vil at alt skal være lett og jobbe med ting jeg kan fra før.

- Hvorfor ville du til Splay?

- Jeg har personlig alltid vært fangirl av Splay siden de startet opp i Sverige. Jeg tror vi er mange som har vært fascinert av hva influencerne har fått til der borte, både på egen hånd og i nettverkene. Derfor er jeg utrolig glad for å være med å bygge det norske kontoret videre. Det er også et type mljø som jeg tror blir veldig morsomt å jobbe i. Jeg går fra svært mediehus til det som nesten fungerer som en start-up på 11 stykker på Aker Brygge. Jeg må teste om jeg er god utenfor Nydalen også, ler Thyness. 

Sluttet som Det Nye-redaktør
I 2014 ble Karine Thyness redaktør i Egmont men etter tre år valgte hun å bli kreativ leder i Egmonts nye byråsatsing Egmont People. Under ett halvt år senere er det slutt.

Les også: Egmont går i strupen på United Influencers - starter eget byrå

- Du var ikke lenge i People, var ikke den jobben helt som du så for deg?

- Jo, den jobben er veldig morsom, men selv om jeg er en streber som tenker at ting alltid kan bli enda bedre, kjenner jeg nå at jeg er skikkelig fornøyd og stolt av det vi har fått til og måten vi har lykkes med influencere på. Det har åpnet opp for at jeg kunne bevege meg videre.

MTG-eide Splay har avdelinger i alle de nordiske landene og har en global rekkevidde på over 400 millioner følgere, med norske profiler som Prebz og Dennis, Amalie Olsen og Randulle i stallen.

- De har hatt flere timer skjermtid enn mange av landets etablerte programledere, de har en levende dialog med følgerne sine og de kaster seg over alle nye muligheter som rulles ut i de sosiale mediene. Disse talentene bør være til inspirasjon for alle som er opptatt av sosialt innhold, sier den nye talentsjefen til Splay, Karine Thyness.

- Fulgt Splay siden oppstarten
For hun begynner å jobbe i nettverket nettopp som Head of Talent og vil dermed få ansvar for talentavdelingen, bestående av managere, community managere og influencere. Hun vil også gå inn i den norske ledergruppen. 

- Jeg har fulgt Splay siden oppstarten i Sverige, og gleder meg hemningsløst til å jobbe med disse flinke folka og bygge den norske avdelingen videre. De har bevist mye på kort tid og er en uredd aktør som denne bransjen virkelig trenger, sier hun.

I en melding heter at det Splay i 2018 skal satse enda tyngre på hva selskapet kaller branded channels, eller merkevarers egne underholdningskanaler på YouTube. Her er Thyness tiltenkt en viktgi rolle.

- Karine Thyness har en faglig tynge og erfaring som få andre kan matche, og vi gleder oss vanvittig mye til å ta fatt på det nye året sammen. Målet er å posisjonere oss som en one-stop-shop for alle merkevarer som ønsker å nå ut til et moderne publikum gjennom online video. sier Christina Parker, Country Manager i Splay Norge.

Parker startet opp det norske kontoret i 2015. I dag genererer nettverket deres månedlig rundt 20 millioner visninger på YouTube i Norge, og gjør jobber for store merkevarer som Burger King, Coca-Cola, Disney og Samsung.

Splay hadde negativt resultat på over to millioner før skatt i 2016 av en driftsinntekt på nesten 8,5 millioner kroner. 

Les også: YouTube-nettverkene i vekst - men fortsatt lite lønnsomme