Den nye sjefredaktøren i VG, Gard Steiro, mener det er tid for selvransakelse i mediebransjen og skriver i en kommentar på egen nettside onsdag kveld at også VG må bære sin del av ansvaret for ukulturen.

- Det har det vært en ukultur. Også i VG. Vi kan ikke bruke andre ord. Skal vi få bukt med seksuell trakassering, må vi ta et ærlig oppgjør med fortiden, skriver ansvarlig redaktør og administrerende direktør i VG, Gard Steiro.

Han skriver videre at TV 2 på ingen måte skal stå alene i stormen.

- TV 2-ledelsen får fortjent kritikk for ikke å ha grepet inn mot seksuell trakassering. De bør ikke stå alene i stormen. Flere medier har grunn til å ta et oppgjør med seg selv. Det gjelder også VG, skriver Steiro.

VG-redaktøren skriver avisen «sviktet da det gjaldt som mest».

- De siste dagene har jeg møtt flere journalister - også i VG - som forteller om alt fra tafsing og slibrige kommentarer, til grove overtramp som har medført at de fortsatt sliter med ettervirkninger. Noen av historiene ligger år tilbake i tid, andre er av nyere dato. Det mest opprørende er å møte kvinner som tok belastningen med å melde fra, men som ikke ble tatt på alvor, skriver Steiro.

Du kan lese hele Steiros kommentar her.