Marit O. Aspen blir ny kreativ leder i Nordisk Film & TV. Det skriver selskapet i en pressemelding i dag. Aspen er mangeårig produsent for NRK-programmet «Mesternes mester».

- Jeg gleder meg veldig til Marit begynner hos oss på vårparten. Hun er en
glitrende historieforteller, og har evnen til å bygge sterke lag rundt seg, der
alle løper samme vei. Hun er av den sjeldne typen som er like gal som hun er klok. Det er akkurat det vi trenger, sier administrerende direktør i Nordisk Film & TV, Erlend Hernø Røeggen.

Aspen er utdannet ved Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA) og har tidligere jobbet som produksjonsleder for blant annet «Det store korslaget», «Luksusfellen» og «Norges herligste» med Ylvis.

Siden 2013 har hun produsert «Mesternes mester», som har vært blant NRK og norsk tv-bransjes største suksesshistorier med opp mot 1,4 millioner seere og to Gullruten-priser.

- Jeg gleder jeg meg enormt til å ta fatt på nye utfordringer i Nordisk etter ti flotte år i Rubicon. Med et stadig skiftende mediebilde og seervaner i endring blir det både utfordrende og inspirerende å ta Norges eldste og største produksjonsselskap inn i fremtiden, sammen med gjengen i Nordisk. Som kreativ leder skal jeg være med å prege den utviklingen, sier Aspen.

Hun går inn i ledergruppen i Nordisk Film & TV, sammen med organisasjons- ogproduksjonssjef Birte Blanck og økonomisjef Jardar Bugten. I rollen som kreativ leder får hun ansvar for utvikling, pitching og salg av lokale produksjoner og internasjonale formater til kunder i både inn- og utland.

- Fordi Marit er en så dyktig produsent, er det også naturlig at hun følger opp produksjonene når de er i gang. Jeg er selv involvert i både utvikling, salg og produksjon, og jeg vet at vi kommer til å utfylle hverandre på en utmerket måte, sier Røeggen.

Tidligere har også Henrik Harboe forlatt Rubicon. Han skal lede nytt produksjonsselskap.

Les mer: Mexiko Media henter ny sjef fra Rubicon