MTG TV investerer stadig mer tid, penger og krefter på drama og egenprodusert innhold. Som følge av dette får  programavdelingen tre nye ledere.

- MTGs strømmetjenester Viafree og Viaplay blir stadig mer integrert i MTG TVs lineær-TV-tilbud, og en større omorganisering av programavdelingen er gjort for å støtte opp under en fremtidsrettet innholdsstrategi, opplyser mediekonsernet i en pressemelding.

Helena Vickhoff er ansatt som administrasjonssjef og vil få ansvar for økonomi, kontrakter og den daglige dialogen med profiler i MTG TV. Vickhoff har lang fartstid i tv-produksjonsbransjen og kommer fra stillingen som produksjonssjef i Monday Media.

Kristjana Brynjolfsdottir blir ny programmeringssjef, eller  Head of Schedule som heter i MTG TV. Hun skal lede temaet som jobber med programmenyene i MTG TV og Viafree. Brynjolfsdottir har tidligere hatt ansvaret for programskjemaet i TV3.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Programmeringssjef:

Kristjana Brynjolfsdottir blir ny Head of Schedule og skal lede scheduleringsteamet i MTG TV og Viafree.

Ny dramasjef
Lars Olav Vartdal
, også med lang fartstid i MTG, får en nyopprettet rolle som dramasjef i MTG TV.  Han får dermed ansvaret for dramasatsingen både lineært og digitalt. Det vil også bli en spesialisering av de øvrige programredaktørene, der man jobber innenfor ulike programsjangre som livsstil, underholdning, reality og dokumentarserier.

Programdirektør Andreas Bakka Hjertø kommenterer ansettelsene slik:

 - Vi går en krevende, men spennende tid i møte i tv-bransjen, der seermønstrene endrer seg utrolig raskt samtidig som konsumet av underholdningsinnhold stadig øker. Vi er nødt til å endre oss i takt med seerne, og med de endringene vi nå har gjort i MTG TVs programavdeling mener jeg vi er godt skodd for å produsere underholdning av god kvalitet for alle plattformer fremover, sier han.

MTG skal også ansette utviklingssjef i MTG TVs programavdeling.