- Jeg elsker livet mitt akkurat nå. Jeg treffer mange nye folk og lærer noe nytt hele tiden, sier Kari Slaatsveen (53).

I vår sluttet humorprofilen i NRK etter nesten 30 år. Nå skal hun lage podkast, én for Morgenbladet og én av sykkelglede.

Dypdykk 
Første episode av Morgenbladets podkast «Da» er allerede ute.

- Morgenbladet har flyttet ofte de siste 20 årene og hver gang har spørsmålet kommet opp: Skal vi kvitte oss med de store bindene med gamle årganger? Det har heldigvis aldri skjedd og vi har drasset dem med oss, og nå har vi gjort bruk av dem som råstoff til podkasten «Da». Det er easy listening fra Morgenbladets nesten 200-årige arkiv, sier journalist Håkon Gundersen i Morgenbladet til Kampanje.

Det er sammen med sin tidligere NRK-kollega Kari Slaatsveen at han skal lede podkasten.

Første radiokompis
- Håkon ble min første bestekompis i radiostudioet i 1987, da vi jobbet i Radio Nova. Det er spennende å jobbe sammen igjen etter så mange år, sier Kari Slaatsveen.

De to har fortsatt noe av den gamle tonen seg imellom og det samme blikket for mindre begivenheter, som forteller like mye som de store.

- For eksempel i første episode trakk vi frem en historie fra 1917, ett år før første verdenskrig var over. I en liten notis i Morgenbladet kunne du lese at det kom en ung mann med koffert til Christiania i går aftes. Han tok inn på hotell og neste dag kastet han seg selv fra vinduet med kofferten i hånden. Mer vet vi ikke, men det er mye vi kan undres over i historien. Hvem var han, hadde han noe med krigen å gjøre? Svar får vi sikkert aldri. På samme vis forteller reklamene fra den gang historier om folks liv.

Sykkelkjærlighet 
Det er ikke bare Morgenbladets arkiv som fanger Slaatsveens engasjement. Hun er over middels glad i syklingen og lanserer snart sykkel-podkasten; Velopod, sammen med Truls Erik Johnsen. Han bygger sykkelrammer, etter en lang karriere i Telenor.

- Velopod skapes av kjærlighet til sykkelen. Vi vil se på sammenhengen rundt sykkelen og de praktiske sidene ved sykling, som; hva skal du pakke, hvor langt kan du sykle med barn eller alene og hva tenker du når du sykler av sted, sier Slaatsveen.

Velopod blir en del av konseptet til Alexander Kloster-Jensen, en av grunnleggerne bak sykkelbaren Rouleur Bar på St. Hanshaugen og Oslo Sykkelkompani.

Fortellende medium
Slaatsveen slipper altså ikke tak i radioen, selv om hun ikke lenger er i NRK.

- Jeg kan ikke holde opp med å fortelle, og opplever podkasten som en god mulighet for nettopp det. Podkasten er som oftest et primærmedium, tett på og skapt for konsentrert lytting. For meg er det fortsatt radio og selv om jeg savner direktesendingene og kollegene mine i NRK, opplever jeg podkasten som frisk og ny.

Kari Slaatsveen er kjent fra programmer som «Irma 1000», «Holger Nielsens Metode», «Kveldsmat», «Fru Larsen» og «Reiseradioen», samt TV-programmet «Løvebakken». Frem til jul kommer det hver tirsdag ny podcast fra "Da" for Morgenbladet.

Dato for lansering av første Velopod er ikke bestemt.