Terje Seljeseth går fra stillingen som produktdirektør i Schibsted til en nyopprettet stilling som analyseansvarlig i Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier.

- Jeg er stolt av den organisasjonen jeg nå forlater, og har stor tro på at Schibsted vil lykkes med sine ambisjoner i den digitale transformasjonen de befinner seg i. Jeg er glad for at jeg nå fortsetter som en sterk støttespiller for Schibsted gjennom Stiftelsen Tinius, sier Seljeseth i en pressemelding fra stiftelsen.

Han begynner i sin nye jobb 1. oktober.

Det skjer samtidig med at Schibsted iverksetter en betydelig omorganisering. Schibsted velger nå å skille medievirksomheten og rubrikkvirksomheten i to forskjellige enheter kalt Media og Marketplaces. Samtidig blir det klart at Schibsted Norge-sjef Didrik Munch gir seg i 2018. Ansvarlig for de europeiske rubrikksatsingene, Sondre Gravir, overtar som sjef for den nye enheten Marketsplaces, som er mediekonsernets storsatsing på digitale rubrikktjenester verden over. Han var inntil i fjor høst Finn-sjef og har tidligere vært administrerende direktør i Aftenposten. Han gikk inn i Schibsteds konsernledelse høsten 2015 da han fikk lederansvar for de europeiske rubrikksatsingene. Nå klatrer han ytterligere i Schibsted-hierarkiet. Gravir regnes som en av de aller heteste kandidatene til å bli Rolv Erik Ryssdals etterfølger som konsernsjef i Schibsted, en stilling Ryssdal har hatt i åtte år.

Les mer: SISTE: Didrik Munch slutter i Schibsted - deler selskapet i medier og rubrikk

Les mer: Gravir: - Vi er offensive og godt rustet

- Står overfor flere endringer
Seljeseth kommenterer sin nye jobb slik:

- Jeg ser frem til å ta fatt på nye utfordringer i Stiftelsen Tinius, hvor jeg tror min erfaring vil være nyttig. Schibsted står overfor flere endringer og enda flere muligheter i årene som kommer. Nå får jeg muligheten til å påvirke oppsvinget fra et eierperspektiv, sier Terje Seljeseth.

Ole Jacob Sunde, styreleder i Stiftelsen Tinius og Schibsted, mener stiftelsen trenger mer digital kompetanse.

- Teknologi forandrer medielandskapet. Det er viktig for en eier å ha solid kompetanse på dette området. Jeg har hatt gleden av å samarbeide med Terje i mange år og vet at vi gjennom ham får spisskompetanse der slaget vil stå; i grensesnittet mellom kundeopplevelse og teknologisk utvikling, sier Sunde.

Lang fartstid i Schibsted
Etter 33 år i Schibsted har Terje Seljeseth erfaring fra en rekke sentrale stillinger i det globale medieselskapet, blant annet som IT-Direktør i Aftenpostens ledergruppe. I 1999 ble Seljeseth ansvarlig for Finn.no, et selskap han ledet i 10 år. Deretter gikk han inn i Schibsteds ledergruppe med ansvar for utrullingen av markedsplasser tilsvarende Finn.no i hele verden. Siden 2015 har Terje Seljeseth, sammen med Rian Liebenberg, hatt ansvar for å bygge opp en ny Schibsted-organisasjon med fokus på utvikling av nye teknologibaserte produkter og tjenester.

Stavrum: - Vi har hatt flaks
- Jeg skulle gjerne sagt at ansettelsen av Terje Seljeseth er resultat av et langsiktig, målrettet rekrutteringsarbeid, men sannheten er at vi har hatt flaks, sier administrerende direktør i Stiftelsen Tinius, Kjersti Løken Stavrum, i meldingen.

- At Terje hadde lyst til å ta med seg all sin erfaring, kompetanse og kapasitet til Stiftelsen, blir et tilskudd til vårt arbeid som ikke kunne vært bedre, sier hun.

Stiftelsen Tinius forvalter den største eierposten i Schibsted Meda Group (26 %) gjennom selskapet Blommenholm Industrier. Stiftelsen ble opprettet av Tinius Nagell-Erichsen for å sikre det langsiktige eierskapet av Schibsted.