Daglig leder i interesseforeningen Inma, Kenneth Eriksen, slutter. I en melding fra Inma heter det at «oppdraget Kenneth Eriksen fikk da han ble ansatt i INMA tilbake i 2012 nå er fullført».

- Økonomien er god, rutinene er bra, styret er bra. Fremtiden for Inma er lys, sier Kenneth Eriksen.

Omsetningen har likevel falt fra rundt ti millioner kroner til fjorårets 7,6 millioner kroner for bransjeforeningen som har sine største inntektskilder fra en omfattende kurs og eventvirksomhet. Inma står blant annet bak solide konsepter som «Performance»-konferansen, «8minutes», i tillegg til «Gulltaggen.»

- Jeg mener vi er inne i et paradigmeskifte akkurat nå. Kombinasjonen av digitalisering, kunstig intelligens og personvern, gjør at fremtiden er uviss og mange muligheter oppstår. I en slik tid ønsker også jeg å stå friere til å hoppe på muligheter som måtte åpenbare seg, sier Kenneth Eriksen.

- Er det noe du er spesielt fornøyd med å ha fått til?

- Det aller viktigste er vel at jeg føler vi har videreført arven etter Børge Sandengen om å skape gode forhold for samarbeid og kunnskapsdeling i bransjen gjennom faggrupper og ved å skape arenaer for god nettverksbygging. Det er for meg kjernen i Inma. Så er det jo gøy med 8minutes da. Ola Hanø sådde frøet, mens jeg mener vi har klart å få 8minutes til å vokse seg stor og flott, anerkjent og etterspurt, sier Eriksen til Kampanje.

Han trekker også frem at man har jobbet med kultur og rutiner i organisasjonen – som gjør at man tåler en leder-utskiftning.

- Vi har en god kultur for å utvikle medarbeidere i Inma. Vi kan ikke konkurrere på lønnsnivå, men vi klarer likevel å rekruttere på øverste hylle blant unge og lovende. Derfor har det vært flere medarbeidere som har kommet og gått i løpet av disse fem årene. Og de har forlatt oss til fordel for våre medlemsbedrifter, etter at de har fått anledning til å blomstre litt her og vise hva de duger til, mener han.

Starter jakten på etterfølger
Styreleder i Inma, Eirik Norman Hansen, sier jakten på en etterfølger starter opp med en gang.

- Det er trist at Kenneth Eriksen slutter, men vi har fått på plass en sterk og dyktig administrasjon og er klare for å virkelig sette Inma på kartet igjen som en av de viktigste bransjeorganisasjonene, sier Norman Hansen.

De siste årene har det vært en diskusjon om foreningens største arrangement Gulltaggen, der enkelte har vært kritiske til retningen arrangementet har tatt. Men Eirik Norman Hansen avviser at det ligger noen form for misnøye med hvordan Eriksen har utviklet Gulltaggen.

 -Nei, det er ingen misnøye her og vi kommer til å gutse på videre  for å løfte Gulltaggen videre - selv om det var et år det ikke var godt nok. Men en skal også huske på at Gulltaggen bare er en av flere Inna-arrangementer, sier han.

Les også: - Gulltaggen har mistet mojo’en sin

Han sier videre at «styret hadde håpet å ha med Kenneth fremover» og over i neste fase for Inma.

- Men vi har samtidig stor respekt for hans valg. Vi vil takke Kenneth og ønske han all lykke til med fremtidige utfordringer. Vi ser på dette som en mulighet til å tilføre noe nytt og spennende for Inma, sier Norman Hansen.

Han sier foreningen i september skal gjennom en strategiprosess som skal løfte Inma «til et nytt nivå.»

- Vi jakter derfor nå en leder som vil være med på denne fantastiske reisen. For rett person, med ambisjoner om å kunne gjøre en forskjell i forhold til hvordan bedrifter og organisasjoner jobber mot det digitale skiftet, er dette mest sannsynlig en av Norges mest spennende jobber, sier Norman Hansen.

Kenneth Eriksen tør ikke trekke frem hva som blir den viktigste oppgaven til hans etterfølger, men regner med at det kommer til å bli igangsatt en strategiprosess.

- Det er vanskelig å si, for det kommer jo an på strategiprosessen som nå starter. Den starter faktisk i dag. Akkurat som da jeg kom inn for fem år siden, så hadde styret hatt en grundig strategiprosess som la premissene for fremtiden. Dette skjer nå og legger et godt grunnlag for hva den neste lederen skal fokusere på, og kanskje også på hva slags leder man skal lete etter for å lede Inma inn i neste fase, avslutter han.