I juni skrev Kampanje at kommersiell direktør Kristian Schüffner slutter i RiksTV, tre år etter at han ble ansatt. Schüffner har hatt ansvar for salg og marked etter at Bernt Andersen sluttet i RiksTV i februar i år. Hans avgang kom kort tid etter at Kampanje beskrev intern uro og lederflukt i tv-distribusjonsselskapet, som er eid av NRK, TV 2 og Telenor.

Les også: Kommersiell direktør slutter i RiksTV

Les mer: RiksTV-resultatet faller med 40 prosent – intern uro i selskapet (abonnement)

Nå er det klart at Ole André Skarbøvik (40) er ansatt som ny kommersiell direktør i RiksTV. Skarbøvik kommer fra stillingen som markedsdirektør i Telia, der han har vært siden 2011. Han har tidligere jobbet for Lilleborg/Orkla Brands, hvor han også startet karrieren sin. Skarbøvik er utdannet siviløkonom ved NHH, og er opprinnelig fra Ålesund.

- Ole André¨Skarbøvik vil ha ansvar for utviklingen av RiksTVs merkevare, kundekommunikasjon, samt salg mot eksisterende og nye kunder, sier administrerende direktør i RiksTV, Jérôme Franck-Sætervoll i en pressemelding fra RiksTV.

Som markedsdirektør i Telia jobbet Skarbøvik blant annet med rebrandingen og reposisjoneringen fra NetCom til Telia, og var for øvrig svært delaktig i å styrke Telias markedsposisjon betydelig over flere år.

Dette resulterte blant annet i finaleplass i Kampanje-kåringen Årets Markedsfører i 2015, 2016 og 2017.

- Jeg er utrolig stolt over de resultatene som jeg sammen med kolleger i Telia har oppnådd de siste årene. Men når denne muligheten nå dukket opp, var den rett og slett for spennende til å la passere. Nye seervaner drevet av ny teknologi, kombinert med tanker rundt hvordan vi skal videreutvikle RiksTVs markedsposisjon, er utfordringer jeg nå ser frem til å dypdykke i. Og ikke minst ser jeg frem til å bli kjent med alle de engasjerte og dyktige ansatte i RiksTV, sier Ole André Skarbøvik.

Skarbøvik går inn i RiksTVs ledergruppe, og starter i jobben 1. oktober.

- Det er veldig godt å gå inn i høsten med en snart fulltallig ledergruppe. Vi har store forventninger til det som kommer til å bli en utfordrende og spennende høst – der kundene våre også kommer til å få veldig gode nyheter etter hvert, sier Jérôme Franck-Sætervoll.