De siste årene har Yama Wolasmal (35) vært nyhetsanker i TV 2 Nyhetskanalen og programleder for debattprogrammet «Underhuset» på samme kanal.

- Jeg har hatt ti fantastisk lærerike år i TV 2, og er takknemlig for alle mulighetene jeg har fått der. Nå ser jeg fram til å være med å bygge opp direktelinjen i NRK, seier Wolasmal til NRK.

- Jeg ser fram til å møte gode kollegaer fra TV 2 i konkurransen om å være først ute med de viktigste nyhetssendingene.

Han har arbeidet i TV 2 siden 2006 som reporter og utenriksreporter med særlig ansvar for Sør-Asia. I 2010 tok han permisjon i TV 2 for å flytte til Kabul for en periode. Da jobbet han som Kabul-korrespondent for den engelskspråklige, kinesiske nyhetskanalen CCTV English, som er en av de største nyhetskanalene i verden.

- Kan brukes i mange roller
Redaktør for NRK Direkte, Espen Olsen Langfeldt, er glad og stolt over å få Yama Wolasmal med på laget.

- Han har svært bred erfaring som reporter, programleder og nyhetssanker, og han kan moderne nyhetsformidling. Yama vil komplettere laget i NRK Nyheter, og han kan også brukes i mange andre roller i NRK. Vi gleder oss til han er på plass, sier han.

NRK har omorganisert nyhetsdivisjonen, der flere nye nøkkelposisjoner er blitt besatt. Nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord har delt inn redaksjonen i en direkte-, en fag- og en programlinje, som hver skal ledes av en egen redaktør.  I mars ble lederkabalen klar.

Les mer: NRK Nyheter henter digitalhoder fra VG, Telenor og TV 2