Øyvind Solstad blir Hurtigrutens nye sjef for sosiale medier.

- Skal du nå fram i 2017, må du ha noe unikt å melde. Det har Hurtigruten, sier han.

Solstad har de siste fem årene jobbet som ansvarlig for sosiale medier i VG. Før det har han jobbet med sosiale medier for en rekke av Norges største selskaper, han har vært redaktør i NRKbeta, og produsent i NRKs promoavdeling.

- Mange selskaper sitter i workshops og møter for å finne ut av det evige spørsmålet «Hva skal vi poste på sosiale medier?» Hurtigruten har det motsatte problemet. De må tenke «Hva skal vi velge?». Jeg gleder meg enormt til å jobbe sammen med de ansatte både på sjøen og på land for å historien om det fantastiske produktet Hurtigruten er, ut til hele verden. Hele paletten av verktøy skal tas i bruk, med sendinger, video, bilder og involvering av fornøyde gjester, sier Solstad.

I Hurtigruten skal Solstad ha overordnet ansvar for selskapets satsing på historiefortelling og digital kommunikasjon i sosiale medier, og han vil arbeide med strategi, planlegging, produksjon og distribusjon av innhold.

- Vi er veldig fornøyd med å få Øyvind om bord i Hurtigruten. Hans brede erfaring fra Norges største mediehus og kunnskap om digital markedsføring er avgjørende for oss i arbeidet med vår content marketing strategi, der sosiale medier er en hovedkanal sier Lisbeth Bjerknes, VP Global Marketing.

Også i fjor rekrutterte Hurtigruten fra VG. Da var det tidligere utenriksjournalist Rune Thomas Ege som forlot mediehuset for en stilling som kommunikasjonssjef hos reiselivsaktøren.

Les mer: VG-journalist blir kommunikasjonssjef i Hurtigruten