Jan-Erik Aalbu blir administrerende direktør for produksjonsselskapet Ullevaal Media Center (UMC). Dermed slutter han i stillingen som sportsdirektør midt i Discoverys første sesong med Eliteserien og snaue åtte måneder før kanalgruppen skal sjøsette sitt første OL-mesterskap noensinne.

- Det er tungt å si farvel til alle de flinke og hyggelige folkene i Discovery, men da tilbudet kom, føltes det riktig å prøve noe nytt. Jeg kjenner UMC og folkene som jobber der svært godt. UMC har de siste årene vært med å løfte Eliteserien, norsk toppfotball og flere andre store sportsrettigheter som tv-produkt. Nå får jeg fortsette å jobbe med det jeg brenner for: utvikling av det norske fotballproduktet og formidling av norsk fotball og idrett generelt. Samtidig kommer jeg enda tettere på produksjonsmiljøet – og jeg får videreutvikle et nytt, og ganske ungt lag. Det er det jeg liker, og er god til, sier Jan-Erik Aalbu.

UMC produserer studiosendinger for flere av Discoverys sportssendinger og var også med i kampen om å få produsere alle kampene i Eliteserien og Obos-serien, men dette oppdraget gikk til slutt til NEP. Aalbu kommer dermed til å jobbe tett med sin tidligere arbeidsgiver også i fremtiden.

Les mer: Skal lage mer fotball-tv for Discovery

- Aalbu har en meget sterk bakgrunn fra både idrett og media. Han er en engasjert og dyktig leder, som vil passe veldig bra med UMCs ambisjoner, sier styreleder i UMC Hans-Tore Bjerkaas.

Aalbu begynte startet sin Discovery-karriere i januar 2011, da som fotballkommentator, og tok over som sportssjef etter Eskil Andreassen 1. mai 2012. I fjor rykket han opp som sportsdirektør i Discovery og gikk samtidig inn i ledergruppen.

Les mer: Opprykk for Aalbu i Discovery

Aalbus er en av flere Discovery-topper som har forlatt det amerikanskeide selskapet i år. I februar gikk Harald Strømme av som sjef i Discovery etter uenighet med eierne.

Ny Discovery-sjef Tine Austvoll Jensen sier i en melding at hun synes det er leit at Aalbu nå takker for seg.

- Jan-Erik er en lagbygger. Det har han med seg fra idretten og trenerkarrieren. I Discovery har han virkelig brukt disse egenskapene godt. Da Jan-Erik begynte, bestod sportsavdelingen av to personer og han var én av dem. Nå teller vi godt over 20 hoder, samt et stort produksjonsteam. Vi har klart å levere på målet vi satte oss da vi kjøpte Eliteserien for en stund tilbake: å doble seertallene første helg vi gikk på lufta. Det skal Jan-Erik ha mye av æren for, sier Austvoll Jensen.

- Vi synes det er leit å takke farvel til Jan-Erik. Samtidig er vi glade for at han etterlater seg en av Norges aller dyktigste sportsredaksjoner. Og vi må nesten ta det som et kompliment at det rekrutteres fra denne avdelingen til topplederstillinger i mediebransjen. Jeg gleder meg til å fortsette samarbeidet vi har hatt i nye former. Jeg vil si stor takk til Jan-Erik for innsatsen han har lagt ned i selskapet, fortsetter hun.

Eirik Koren går inn som midlertidig leder for den norske sportsavdelingen til Discovery. Koren går over sommeren inn i stillingen som sjef for Eurosport-operasjonen i Discovery Networks Norge, og vil inntil permanent løsning er på plass fungere som sjef også for sportsavdelingen.

Koren har tidligere jobbet i NRK Sporten og Nyhetene, som vaktsjef, reportasjeleder, kommentator, reporter og prosjektleder. Han har også jobbet i TV 2 og vært kommunikasjonsdirektør i Pfizer. Koren har jobbet i Eurosport siden 2014, og har blant annet vært ansvarlig for lanseringen av den norske Eurosport-kanalen, Eurosport Norge.

I UMC erstatter Aalbu Svein Graff som har ledet UMC siden oppstarten for tre år siden. Graff er hentet til en nyopprettet stilling som direktør for kommunikasjon og samfunn i Norges Fotballforbund (NFF), og blir en del av ledergruppa i NFF.

UMC eies av Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF), og leverer studio - og OB-produksjoner samt andre innholdsproduksjoner til mediehus, organisasjoner og næringsliv.  UMC har i dag tre fast ansatte og ti personer på ulike kontrakter.