På dagens Gulltaggen-konferanse kunne global digital-direktør i mediebyrået Carat, James Harris, blant annet fortelle om hvem som er best posisjonert til å ta opp kampen med de to store teknologigigantene Google og Facebook i reklamemarkedet.

For av en global reklameomsetning på rundt 600 milliarder amerikanske dollar, der store annonsører som Procter & Gamble, Volkswagen og Unilever nå er i ferd med å pumpe opp digitalandelen til nærmere 200 milliarder, tar de to gigantene nå over 60 prosent av dette markedet.

- Bekymrer det digitale duopolet til Google og Facebook deg som reklamekjøper?

- Selv om det hadde vært sunt med mer konkurranse, er jeg ikke bekymret. Det ene er at du i større grad samarbeider med disse aktørene og det andre er den store disrupsjonen som vil komme fra telekomselskapene. Noe som en absolutt må følge med på er Verizons oppkjøp av AOL, men også de andre telekomselskapene. Hvis telekomselskapene begynner å tro at de kan bli medieeiere de også, er det en bølge av disrupsjon. Det er fascinerende hvis Google og Facebook nå selv opplever en disrupsjon, sier James Harris.

Se hele intervjuet her:


De siste prognosene fra analyseinstituttet Emarketer viser også at digitalt for første gang i 2017 forventes å bli større enn reklameomsetningen som går til tv.

Se også intervjuet med årets Gulltaggen-konferansier Adi Ignatius. Han er til daglig sjefredaktør i Harvard Business Review, en av verdens mest anerkjente næringslivspublikasjoner. Tidligere satt han i ledende posisjoner i Times og The Wall Street Journal før han begynte i Harvard Business Review i 2009.

Les mer: Gulltaggen-vertens dom over Trumps 100 første dager: - Veldig rart!