Det er kommunikasjonsbyrået Zynk som kan melde at de har signert inn journalisten Marte Ramuz Eriksen som rådgiver. Ramuz Eriksen kommer fra Dagens Næringsliv, der hun har jobbet som næringslivsjournalist de siste ti årene.

- Zynk har en strategi om å være ledende innen de fagområdene vi satser på. Marte vil bidra til å befeste vår posisjon innen selskapskommunikasjon og krisekommunikasjon. I tillegg styrker hun vår kompetanse innen finansiell kommunikasjon, der vi gjør stadig flere børsintroduksjoner og transaksjoner, sier daglig leder Anniken Haugen Jebsen i Zynk. Haugen Jebsen har også bakgrunn fra samme avis, og hun startet i byrået i 2012. I februar rykket Haugen Jebsen opp til stillingen som daglig leder.

Les også: Lederbytte i Zynk - hun blir ny sjef

I Zynk endte byråinntekten i 2016 på i underkant av 40,5 millioner kroner, mens resultatet endte på 18,1 millioner kroner.

Marte Ramuz Eriksen er utdannet siviløkonom fra NHH og har jobbet med næringslivsjournalistikk i Dagens Næringsliv, Memo og Finansavisen. Hun avslører at det var hun som tok kontakt med Zynk.

- Jeg har fulgt Zynk med interesse lenge, og jeg har hatt stor respekt for arbeidet rådgiverne der gjør. Etter mange år i pressen var jeg interessert i nye muligheter, og jeg tok derfor kontakt med Zynk. Det førte til en rask prosess som endte med ansettelse - og et nytt og spennende kapittel for meg. Jeg har hatt ti fantastisk spennende og utviklende år i Dagens Næringsliv. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på nye og lærerike arbeidsoppgaver i et av landets beste rådgivningsmiljøer, sier Ramuz Eriksen.

Tidligere har også DN-journalist Espen Tjersland meldt overgang til samme bransje – da han i fjor høst startet i PR-byrået Leidar.

Les også: DN-journalist til PR-bransjen

Med Marte Ramuz Eriksen er det totalt 14 ansatte i Zynk, noe som er én færre enn da Kampanje tidligere i vår kunne melde om 2016-tallene til byrået. Anniken Haugen Jebsen forteller til Kampanje at det er to ansatte som har sluttet i byrået i løpet av vinteren; Kristin Lied og Andreas Buöen.

Ramuz Eriksen starter i sin nye jobb i juni.