Christina Pletten (48) og Tor Arne Andreassen (48) er ansatt som Aftenpostens nye korrespondenter i henholdsvis USA og Midtøsten.

Begge er ifølge en pressemelding fra Aftenposten erfarne utenriksreportere, med spesiell kunnskap om områdene de nå skal rapportere fra.

- Aftenposten har en sterk utenriksdekning med korrespondenter i Russland, USA, Kina, Brussel og Midtøsten. Mer enn noen gang er det viktig å ha medarbeidere på plass ulike steder i verden.  Vår ambisjon er å kombinere tilstedeværende journalistikk med en analytisk tilnærming, hvor vi setter sammen biter av utviklingstrekk til et større bilde. Eksempelvis var våre folk tidlig ute med å rapportere om de brede folkelige velgeropprørene som ledet frem til Brexit i Storbritannia og valget av Donald Trump i USA, sier sjefredaktør Espen Egil Hansen i meldingen.

Christina Pletten har gjennom mange år som utenriksreporter både i USA og med base i Norge skaffet seg svært bred kunnskap om landet hun skal dekke.  Hun har jobbet i utenriksredaksjonen i Aftenposten det siste året. Fra 2001-2015 var hun ansatt i Bergens Tidende.

- Det er en stor og spennende utfordring å skulle jobbe med USA i det politiske klimaet som råder. Aftenpostens utenriksredaksjon er et fantastisk team å arbeide med, og lager Norges beste internasjonale journalistikk, sier Pletten

Tor Arne Andreassen har vært ansatt i Aftenposten siden 1998 og i hovedsak jobbet med utenriks siden 2001. Han har spesielt ansvar for å følge med på Midtøsten og Afrika, samt områdene terrorisme og migrasjon. Andreassen har reist mye i Midtøsten og er en av Aftenpostens mest erfarne reportere i konfliktsoner.

- Jeg gleder meg til å jobbe med saker som har global betydning på nært hold i Midtøsten, sier Andreassen.

Andreassen tiltrer ganske snart og Pletten tar over i USA fra 1. august.