Leder i UT Studentbyrå, Laila Azhar, gir seg som leder etter halvannet år i byrået. UT er et kommunikasjonsbyrå for og av studenter i Oslo og Akershus, forretningsideen er å skaffe studenter byråerfaring ved siden av studiene. Byrået rekrutterer fortløpende studenter fra steder som Universitetet i Oslo, Westerdals Oslo ACT, Høyskolen Kristiania og Emergence.

Les mer her: Byrå har satt 400 studenter i jobb siden oppstart

Azhar sluttet for å begynne som account manager for Hewlett Packard i Barcelona.

Ny daglig leder blir Joachim Levin, en av gründerne av 657 og leder for byrået Superblaise, og ny prosjekt- og kundeansvarlig blir Anine Willums Karp. 

Levin forteller at daglig leder-rollen er «symbolsk».

- Vi har de siste tre årene tatt UT fra en pilot til en utfordrer og lønnsom bedrift i vårt økosystem. Målet med studentbyrået er å være selvstendig og tjene nok til å vokse etter behov. Nå har vi revurdert forretningsmodellen vi opererer etter, og foretatt en del endringer. Ikke minst har vi foredlet tjenestene som i aller størst grad etterspørres – både av studentene og næringslivet: Innsikts- og innovasjonsprosesser. Det er her vi skaper de prosjektene sammen med studentene vi mener er aller mest spennende, og som har i seg muligheten til å påvirke aller mest, sier han til Kampanje.

- UT har dessverre mistet Laila som leder, og derfor vil jeg i en overgangsfase selv til steppe inn og bruke tid på å jobbe med å videreutvikle byrået parallelt med ansvaret jeg har i Superblaise. Anine representerer den engasjerende, drivende kraften vi trenger nå for å komme enda nærmere målene vi har satt oss for 2017.

Fra JCP til UT
Williums Karp kommer fra stillingen som rådgiver i JCP.

- Hele det grunnleggende konseptet UT står for; å arbeide med innsikt fra generasjonene som på mange måter er morgendagens ledere, gründere og skapere, er et konsept jeg er fascinert av. UT har allerede kommet godt i gang som byrå og har på relativt kort tid og nesten ubemerket levert en rekke imponerende resultater. Jeg gleder meg veldig til å være med på å videreutvikle et så innovativt, åpent og trendsettende konsept, sier hun.

Hun utdyper:

- Derfor er jeg klar for å gi full gass med å lede prosjektene – og kundene – i UT og ser frem til å skape nye relasjoner og fremragende resultater med et fokus på vinn-vinn for både studentene, kundene og UT i ett felles nettverk. Jeg gleder meg til å bli kjent med mange nye studenter, til å få gleden av å se den positive effekten av tverrfaglige samarbeid og til å overrumple et konkurranseutsatt marked med nye utviklingsverktøy, fremgangsmetoder og idéer.

Williums Karp ser flere utfordringer byrået må jobbe med å løse fremover.  

- Hovedutfordringene slik jeg ser det vil være å fortsette med samme kraft, å tiltrekke oss uredde, engasjerte og nytenkende studenter og å forsvare at studentene skal få en rettferdig betaling for arbeidet de legger i hvert prosjekt. Jeg ønsker å videreutvikle og opprettholde en plattform der alt er lov; en plattform der det er rom for diskusjoner, idéer, meninger og ekspansive løsninger. Det er denne holdningen jeg mener vil dra oss videre.