Ved inngangen til høsten 2015 meldte Kampanje at KKs sjefredaktør Hilde Beate Berg gikk av etter bare fem måneder i stillingen. Berg hadde vært redaktør i kvinnemagasinet i syv år før hun ble sjefredaktør.

Les mer her: KK-redaktør gir seg etter kort tid

- Det at jeg sluttet i KK, var et personlig valg jeg tok som handlet om å finne ut av om det fantes et liv utenfor mediebransjen. Jeg har vært med på utrolig mye moro som jeg er veldig takknemlig for å ha fått oppleve, men som leder har det også vært mange krevende kutt og nedbemanningsrunder, som jo er en del av den nødvendige omstillingen bransjen har vært og er inne i. For meg gikk nok det etterhvert utover gleden og motivasjonen, sier hun til Kampanje.

Kort tid etter exiten startet Berg utviklingen av eget selskap.

- Jeg stakk fingeren dypt ned i jorda, fant ut at jeg hadde lyst til å fylle på med nye verktøy i verktøykassa. Jeg hadde lyst til å endre litt på fokuset mitt, og fant ut at det var nettopp endringsprosesser jeg likte. Men da fra en litt annen innfallsvinkel, og startet på et utdanningsløp innen coaching og NLP. Det har vært et intenst og utviklende år og nå er tiden inne til å ta i bruk verktøyene.

- Kommer sikkert til å bli tøft
I januar lanserte Berg nettsiden Hildebeateberg.no hvor man finner både innlegg om bransjen, og informasjon om tjenestene hun selger. Berg sier hun kan hjelpe kunder med både coaching og mental trening, samt kommunikasjon og merkevarebygging.

- Hvem er kundene dine?

- Jeg er helt i startfasen, og håper å få bedriftskunder, men også fra privatmarkedet. Det er store omveltninger rundt oss som mange kan oppleve som utfordrende. I et stadig tøffere arbeidsmarked blir mange usikre på hva de kan bidra med. I bedrifter som er gjennom store omstillingsprosesser og kanskje nedbemanningsrunder, kan det skorte på motivasjonen blant de som blir igjen. Spørsmålet er hvordan vi møter alle disse utfordringene, sier hun og utdyper:

- Etter å ha jobbet med journalistikk og merkevarebygging i mange år, er det også naturlig at jeg tar med meg det videre. Med personlig merkevarebygging kombinerer jeg nettopp kompetansen med mentale verktøy. Sagt litt enkelt: Når du vet hvem du er og hva som er viktig for deg, er det lettere å få frem det som er deg.

- Fleksibiliteten er best
- Blir det vanskelig å få kunder i startfasen?

- Jeg håper det skal gå som smurt! Neida, det kommer helt sikkert til å bli tøft, derfor ønsker jeg nok å være tilknyttet et miljø. Jeg er jo også sånn skapt at jeg trives med gode kolleger rundt meg i det daglige. 

- Hva er det beste og verste med å drive for seg selv?

- Det verste er helt klart den økonomiske usikkerheten, særlig i en etableringsfase. Det beste er fleksibiliteten og at jeg har mer kontroll over egne arbeidsoppgaver. 

Berg ønsker ikke å kommentere på spørsmål om forventet inntekt i 2017 eller hvem hun kunne tenke seg å samarbeide med.