Ida Aalen gir seg i Netlife Research etter syv år i selskapet. 

- Det er rett og slett personlige grunner til at jeg slutter. Jeg tok aldri friår, jeg dro aldri på folkehøyskole, jeg dro aldri på utveksling. Jeg fikk internshipet i Netlife halvannet år før jeg ble ferdig utdanna i Trondheim og flytta hjem til Oslo for den, sier hun til Kampanje. 

Aalen har tidligere skrevet flere bøker om sosiale medier, i fjor vant hun også prisen Årets sosiale medier-personlighet under Social Media Days.

Les mer her: Hun er årets Sosiale medier-personlighet

- Fra jeg var 23 år gammel så har jeg levd et liv som kanskje passet bedre for en 31-åring. Men nå er jeg 31 år da. Så da fant jeg ut at jeg skulle røske litt opp i rutinen og sette meg i en situasjon hvor jeg kan være hakket mer impulsiv. Så kanskje det er en slags tredveårskrise på gang, hehe. Jeg har ikke kjøpt motorsykkel enda da.

Den tidligere rådgiveren sier at hun og Netlife skilles som venner.

- Jeg er utrolig glad i folka i Netlife Research, og de er veldig dyktige folk, så hadde jeg hatt lyst til å fortsette byråtilværelsen så hadde jeg bare blitt der. 

- Jeg liker å holde kurs og foredrag
Aalen skal nå satse som selvstendig konsulent.

- Som selvstendig så står man jo litt friere til å styre arbeidsmengde og type prosjekter. Også er det jo mye annet jeg liker enn å rådgi og holde foredrag også. Håper å få mer tid til å skrive for eksempel. Så kanskje blir det en ny bok?

- Jeg liker godt å holde kurs og foredrag, så det håper jeg det blir en del av. Og jeg vil gjerne rådgi folk som allerede har sitt eget digitalteam, være en som kan komme inn og sparre litt. 

- Tar du med deg noen kunder fra Netlife?

- Nei, jeg er jo bare meg. Jeg kan ikke gjøre samme jobb som et helt team hos Netlife kan. Jeg og Netlife skilles som veldig gode venner også - å ta meg seg kunder på vei ut døra hadde jo vært lumpent.