Anna-Lena Nordling bytter til bank når hun slutter i PR-byrået Burson-Marsteller.

- Vi gleder oss til å ønske Anna-Lena velkommen på laget. Anna-Lena er en erfaren rådgiver med solid kompetanse innenfor strategisk og operativt kommunikasjonsarbeid. Med denne ansettelsen spisser vi Danske Banks kommunikasjonsenhet ytterligere, sier Stian Arnesen, kommunikasjonsdirektør i Danske Bank.

Nordling kommer fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Burson-Marsteller, der hun de siste fem årene har jobbet med selskapsposisjonering, strategisk omdømmebygging og mediehåndtering, blant annet for en rekke internasjonale teknologiselskaper. 

- Målrettet kommunikasjon er et sentralt element for å lykkes i omstillingen som bankene nå befinner seg i. Jeg gleder meg til å være med på denne spennende reisen og styrke Danske Banks posisjon som utfordrer i det norske markedet, sier Nordling.

Nordling tiltrådde stillingen 1. januar 2017. Hun vil inngå i ledergruppene for Personal Banking og Wealth Management og bli en del av det nye kommunikasjonsteamet rundt kommunikasjonsdirektør Stian Arnesen og pressesjef Tina Berggård, som tiltrer 1.2.2017.

Les også: PR-talent bytter fra DNB til Danske Bank

- For bankene blir den digitale omstillingen et kappløp om kunder og kompetanse. Danske Bank er i sterk vekst og vi ønsker å utfordre markedet videre. Å ansette dyktige folk er grunnleggende for å nå ambisiøse mål, sier Arnesen.

Danske Bank leder an i utviklingen i mobilbetaling i Norge. Banken som kun har en markedsandel på 5,5 prosent i Norge, var først ute med mobilbetaling i butikk. 

- Du sier dere skal «utfordre markedet videre» - hva tenker du på da og hvorfor er kommunikasjonskompetanse viktig i så måte?

- Vi har de siste årene tatt en større og tydeligere posisjon i Norge og vi ønsker fortsatt å bygge en større bank i Norge. Fra kommunikasjonsavdelingen både merker og mener vi at god, målrettet og relevant kommunikasjon i mange kanaler bidrar til dette.