«Purple People Award» eller «Årets medieselger» er en pris som mediebyrået Mindshare står bak og som deles ut årlig. Nå skal det gjøres opp om prisen for  i fjor og totalt er det fem stykker som kjemper om prisen. De fem er:  

  • Trånn Ciekals, Salgssjef i Strössle
  • Sofia Helling, KAM i Play Ad
  • Josephine Messa, KAM Programmatic i Aller Media
  • Henrik Klouman, Senior Sales Executive i Clear Channel
  • Christopher Fløysand Olsen, radiorådgiver i P4

En av de nominerte er altså svenske Sofia Helling i Play Ad. 

- Oj., dette var bare helt fantastisk. Så kul! Jeg sa til Anna Brude i Mindshare (byrået som står bak og deler ut prisen, red. anm.) at jeg hadde kriget så hardt i fjor så dette var helt utrolig morsomt. Også er veldig bra å se at det ikke har gått helt ubemerket hen. At vi i tillegg er ganske nye på markedet gjør det hele bare enda mer morsomt. At Play Ad finnes der oppe med store gigantene er virkelig gøy, sier Sofia Helling.

Hun mener utmerkelsen er en «veldig flott bekreftelse» på at online video er «blitt det nye hete i bransjen» etter at mye har handlet om programmatic den siste tiden.

Helling er til daglig selger i selskapet PlayAd som blant annet tilbyr distribusjon av videoannonser på nett. Der har den svenske medieselgeren jobbet i ett år.

- Hva tror du er grunnen til at du er nominert?

- Det har jeg også lurt på. Nei hva skal jeg si, jeg tror det er en blanding av alt. At jeg både er kreativ og har en teknisk forståelse kombinert med min bakgrunn som siviløkonom som gir meg en business-forståelse. Også er jeg veldig serviceminded og ærlig. Dette var bare så utrolig kul.

- Kjenner du noen av de andre som er nominert?

- Nei, og det gjør det hele enda mer spennende, sier Helling.

- Blir du skuffet hvis du ikke  går helt til topps, eller har du vunnet allerede?

- Jeg har vunnet allerede. Dette er en perfekt utmerkelse, sier Helling.

Før hun begynte i Play Ad i Norge så jobbet hun i Schibsted Storby og har ingen planer om å flytte tilbake til Sverige.

- Du trives i den norske mediebransjen?

- Jeg har vært tre år i mediebransjen i Norge og er kommet for å bli. 

Det er en jury bestående av Tomas G. Tomasi, digitaldirektør i Mindshare (juryleder), Didrik Rasmussen, kundedirektør i Maxus, Linda Gribbestad Stene, offlinesjefen i Mediacom, Fredrik Enersen, programmatic-sjef i Mindshare. Anne-Grethe Habberstad, kundedirektør i MEC og Glenn Engebretsen, tv-direktør i GroupM som har valgt ut finalistene.

I år bidro alle deler av bransjen med nominasjoner, fra annonsører og mediebyråer, til teknologileverandører og mediene selv. Nominasjonene inkluderte en rekke nye talenter i mediene.

- Dette synes juryen er positivt, og flere av disse har kommet seg inn på shortlist i år. De nominerte jobber i en rekke forskjellige medier, gledelig nok også i medier som ikke tidligere har gjort seg gjeldende på listen, heter det fra juryen.

Vinneren kåres og prisen deles ut på Mediaforums faglige og sosiale samling 24. januar.