Christian Lunde er ansatt som ny administrerende direktør i Visit Oslo. Han kommer fra en stilling med tittelen Vice President Sales i Nordic Choice Hotels. Han har en lang CV fra reiselivsbransjen, blant annet som administrerende direktør i Star Tour og salgsdirektør i Rica Hotels.

- Jeg er både ydmyk og klar til å ta fatt på en av Norges mest spennende og utfordrende stillinger innenfor reiseliv og opplevelser. Visit Oslo er en profesjonell og fremoverlent markeds- og kompetansebedrift som vi sammen skal ta mot nye høyder, sier Christian Lunde.

I Visit Oslo får han ansvaret for å bidra til å videreutvikle Oslo i en tid der en internasjonal kamp om stadig flere reisende blir krevende, ifølge pressemeldingen.

I denne kampen skal Oslo ta posisjonen som «The world's favorite compact city stage».

- Oslo er Europas raskest voksende hovedstad og vokser raskere enn forventet. Behovet for utvikling av nye forretningsmodeller, markedsinnovasjon og et virkemiddelapparat som fungerer godt i forhold til næringsaktører, offentlige institusjoner og aksjonærer er derfor stort. Vi er i dag glad for at Christian Lunde har sagt ja til å lede Visit Oslos arbeid med å ta Oslo som turist- og kongressdestinasjon videre inn i fremtiden, sier styreleder i Visit Oslo, Tarje Hellebust.

Christian Lunde går inn i stillingen som administrerende direktør 2. januar, 2017. Han etterfølger Bente Bratland Holm, som etter drøye tre år som administrerende direktør begynner i ny jobb som reiselivsdirektør i Innovasjon Norge etter jul.