I august ble det kjent at det internasjonale mediekonsernet Vice sikter seg inn mot Norge og åpner et kommersielt innholdsbyrå i Oslo.

Vice startet som et kult-magasin i Canada for over 20 år siden, og har utviklet seg fra å være et kunst, kultur- og livsstilsmagasin til å bli en internasjonal mediebedrift med lesere og seere over hele verden. Målgruppa er hovedsakelig unge mennesker. Selskapets hovedsete er i New York, men etableringen i Norge blir ikke den første i Skandinavia. Fra før har konsernet avdelinger i Stockholm og København.

Nå åpner Vice Media Scandinavia sitt contentbyrå i Norge under navnet Virtue, som er selskapets contentbyrå. Vice Media Scandinavia består av et nettverk av digitale plattformer, produksjonsfasiliteter og content-byrået Virtue.

Andrea Berentsen Ottmar blir kundedirektør for Virtue i det norske markedet. Hun har bakgrunn fra sitt eget filmproduksjonsselskap, Frokost Film, samt Ape&Bjørn, og har jobbet med både reklame, kortfilm, musikkvideo og dokumentar.

- Jeg har lenge hatt stor respekt for hva Vice får til, ikke bare ved at de leverer interessant og relevant innhold, men også at de har skapt en progressiv businessmodell som gjør at de står sterkt i en tid hvor mange redaksjoner, mediehus og byråer har det tøft. De setter dessuten historiene og innholdet først, og er til enhver tid interessert i hva unge mennesker er genuint opptatt av. Nå gleder jeg meg stort til å ta med Vice inn til inn det norske markedet, og ta Norge med inn til Vice Media Scandinavia, sier Andrea Berentsen Ottmar.

Hun har produsert kortfilm og musikkvideoer som har vunnet priser på Kortfilmfestivalen i Grimstad, Nordic Music Video Awards og VidAwards, og blitt nominert til Nordisk Panorama, UK Music Video Awards og til Spellemann.

Vice Media Denmark har vokst fra 6 til 120 Vice-ansatte på under under tre år.