Kreativ leder i reklamebyrået Good Morning forlater byrået for å starte som partner i PR-byrået Something Good.

Nylig kunne Kampanje også melde at de to DDB-toppene Eldar Skylstad og Petter Gulli forlot DDB for å starte i Good Morning. Men Lind avviser at deres inntreden har hatt noen innvirkning på avgjørelsen.

- Nei, nei, overhodet ikke. Jeg hadde gledet meg til å jobbe med Petter, men så kom denne muligheten, sier Lind til Kampanje.

Les også: Reklame-topper slutter i DDB - vil heller jobbe i Good Morning

- Men hvorfor slutter du i Good Morning?

- For å følge drømmen min. Jeg har egentlig tenkt på det i mange år, men aldri fått ut fingeren. Jeg har aldri hatt de rette partnerne å starte med, sier han.

- Hvilke følelser sitter du igjen med for Good Morning?

- Jeg håper de får det til - de også. Jeg har ikke et vondt ord å si om dem, håper de finner sin vei, sier Lind.

Partnerskap på jobb og privat
Som ansatt i Good Morning samarbeidet han med daglig leder i Something Good, Mai-Bente Paulsen – jobbfaglig. På privaten er de to samboere. Det var blant annet med «Et smykke for en flyktning» for Noas at de to byråene samarbeidet.

- Da vi kom opp med ideen til «Et smykke for en flyktning» for Noas, jobben som fikk en shortlist i Cannes i år, var Mai-Bente den første jeg ringte til. Jeg visste at hun ville være den eneste som kunne få den på lufta på så kort tid. Spesielt med tanke på at ideen ikke engang hadde en kunde. På rekordtid skaffet hun både kunde og en rekke kjendiser til å fronte kampanjen og satte i gang et maskineri av innsats som jeg ble ganske så imponert over. På det tidspunktet skjønte jeg hvor kraftfull denne komboen var og det var da det første frøet om å gå inn i selskapet ble sådd, sier Lind.

- Men hvordan blir det å jobbe sammen?

- Det er klart at dette er noe vi har diskutert relativt mye for å si det sånn. Vi har jo også fått testet forholdet på et par prosjekter som ikke akkurat har vært stillestående, så man kan jo si at disse var en slags ildprøve. Det å jobbe sammen betyr også at vi får samkjørt jobb og fritid på en mye bedre måte. Hun vet hva jeg driver med og jeg vet hva hun driver med og er det noe som krasjer tidsmessig på jobbfronten så er det enklere å finne forståelse og løsninger siden vi jo tross alt eier samme sjappe og har de samme interessene i at den skal gå bra, sier Lind.

Fra reklame til PR
Markus Lind er ikke første – og sikkert ikke siste – reklameperson som går fra reklame til PR. Blant annet gikk tekstforfatter Eva Sannum fra Try til PR-byrået Geelmuyden Kiese for noen år siden.

- Det er alltid den gode ideen med den beste innsikten som er startpunktet for de virkelige gode jobbene. Uansett bransje. Når man jobber innen PR kommer man lengre inn i virksomhetens kjerne og er mer med på å forme strategiene i større grad. Man tar ikke bare outputen, man får til og med mulighet til å være med på å påvirke hvordan strategien skal formes, sier en entusiastisk Lind til Kampanje.

I Something Good kjøper Lind seg inn og overtar 50 prosent av aksjene.

- I hver fall foreløpig eier jeg halvparten av aksjene. Det kan bli justert etter hvert dersom vi finner gode ansatte som har såpass potensiale at vi kan tilby dem eierskap, sier han.

Skal hente inn flere
Foreløpig er det tre ansatte i Something Good inkludert Lind og Paulsen. Men vekstplanene og ambisjonene er i høyeste grad til stede.

- Vi har allerede med oss Linda Engstad som jobber som PR-rådgiver, men jeg ser allerede nå at vi må få inn flere folk. Målet vårt er ikke å bli størst mulig, men få de beste folka og bare ha det kjempegøy på veien.

Gründer Mai-Bente Paulsen er også optimistisk med tanke på byråets utvikling.

- Vi gleder oss veldig mye til å ta fatt på alle de spennende prosjektene som ligger foran oss og har som mål at vi skal vokse ganske kjapt. På relativt kort sikt ser vi for oss at vi må ha på plass en ekstra PR-rådgiver, en tekstforfatter og et kreativt junior-team som ønsker å forandre verden. Intet mindre, sier hun.

For ikke lenge siden ble det kjent at Something Good kunne legge til Godtlevert på kundelisten, og at de har fått to nominasjoner i Gullkorn.

Les mer: Trigger trekker seg ut av Gullkorn - Try melder seg på i PR-kampen