Aftenposten skal spare 100 millioner kroner og kutter 39 årsverk i redaksjonen. Nedbemanningen har skjedd gjennom sluttpakketilbud, AFP og frivillig avgang.

Les mer: - Det blir ikke oppsigelser i Aftenposten

Kristin Grøntoft, som har vært ansvarlig for sosiale medier i Aftenposten, er blant de som slutter.

- Det var et veldig vanskelig valg. Aftenposten er et fantastisk sted med fantastiske folk og jeg synes Aftenposten gjør veldig mye riktig i en tid som er veldig vanskelig for mediene. I aller siste innspurt falt det på plass og da er det bedre for meg nå å ta sluttpakke. Jeg har vært i Aftenposten i 11-12 år og har jobbet med det digitale området nesten hele tiden. Nå er jeg sulten på den kommersielle siden og på rådgivningssiden og alt det som skjer innen teknologi, AI, maskinlæring og den biten, sier Grøntoft til Kampanje.

- Har du en plan klar?

- Nei, det er ikke helt klart hva planen er. Jeg skal først bli tydeligere overfor meg selv hva min drømmearbiedsplass er. Det er nok et sted som har noe til felles med Aftenposten, med engasjerte folk, frihet, et sted man kaster seg rundt og hvor folk er villig til å ta teknologien innover seg.

- Er du ferdig i mediebransjen?

- Ikke for den rette stillingen, men jeg ser ikke mot tradisjonelle nyhetsmedier nå.

Grøntoft ser likevel ikke svart på medienes fremtid.

- Jeg tror mediene ligger lenger fremme i å klare transformasjonen enn det mange er klar over. De har genuint, og sant, innhold. Så har det spredt seg en oppfatning om at mediene ikke er nøyaktige og skikkelige, men alle de journalistene jeg kjenner er det. Jeg tror flere kommer til å oppdage verdien av medier man kan stole på, som vet hva de skriver. Det viser dagens oppslag i Aftenposten, sier hun.

Hør også podkasten vår med Kristin Grøntoft fra tidligere i år.