Konserndirektør for salg og marked i Aller Media, Per Brikt Olsen, slutter i sin stilling og går over til stillingen som konserndirektør for forretningsutvikling knyttet til medievirksomheten. Bente Klemetsdal konstitueres i stillingen som konserndirektør for salg og marked. Hun er frontfigur i Aller Medias byrånettverk Ahead Group Norden, en storsatsing i konsernet. Hun har tidligere sittet i konsernledelsen i Aller, og vil nå i en overgangsfase også ha ansvaret for salg og marked i den norske konsernledelsen.

Det opplyser Aller Media i en pressemelding.

Nå har det danskeide mediekonsernet startet jakten på Per Brikt Olsens etterfølger.

- Vi har startet en rekrutteringsprosess for å finne en permanent etterfølger, men for å sikre en kontinuitet i en viktig fase for Aller Media, vil Bente Klemetsdal tre inn som konstituert konserndirektør Salg/Marked fra og med 25. oktober 2016 og fram til en ny leder er på plass. Bente kjenner organisasjonen og de muligheter vi i Aller har og jeg er takknemlig for at Bente tar dette ansvaret, sier Dag Sørsdahl, konsernsjef i Aller Media, i meldingen.

Les også: Klemetsdal skal fronte Aller Medias nye nordiske byrånettverk

Les også: Se og Hør og Allers setter bort reklamesalget

- Dette blir Olsens nye jobb
Han forklarer at utviklingen i annnonsemarkedet gjør det nødvending å skape nye forretningsmodeller. Det blir arbeidsoppgaver for Per Brikt Olsen framover.

- Aller Media har behov for styrket fokus på fremtidige forretningsmodeller i et fallende annonsemarked, sier Aller Media-sjef  Dag Sørsdahl.

- Vi er en aktør med selskaper og aktiviteter i mange deler av medieuniverset. Dette gir mange muligheter til å dekke nye behov i markedet. Sammenhengen mellom blogguniverset og de mer tradisjonelle ukepresseposisjonene er et konkret område som vi arbeider med. Per Brikt Olsens nye funksjon har som mål å utvikle og operasjonalisere disse mulighetene.

- Det blir en overgang
Olsen gleder seg.

- Jeg synes det skal bli spennende å fokusere på nye muligheter og litt mer langsiktige perspektiver. Samtidig blir det en overgang å gå fra løpende linjeansvar til mer langsiktig fokus, sier han.

- Jeg har stor respekt for konsernets behov for endringer i en tid med store endringer og jeg føler meg trygg på at de mange flinke menneskene i salgs- og markedsområdet vil oppnå gode resultater med ny leder ved roret.

Les også: Aller legger ned Henne

Les også: Arnstad: - Har vært et eventyr