Konsulent Kristian Lyse forlater Try, og fra 1. november blir han å finne i sjefsstolen hos DDB. Men allerede nå er han ute av Try-systemet.

Les også: Try snapper fra SMFB

- Det handler jo alltid om kundene og hvordan sørge for en god leveranse og best mulig overlevering. I dette tilfellet var timingen ganske perfekt og uten dramatikk ble det besluttet at en rask avslutning var den mest praktiske løsningen. Derfor hadde jeg siste dag på kontoret sist fredag, sier han til Kampanje.

Det ble halvannet år for Kristian Lyse i Try, men han påpeker at det hadde blitt akkurat to år dersom han hadde blitt ut oppsigelsestiden.

- Alle som slutter sier vel strengt tatt nesten alltid det samme? Det er litt vemodig å si farvel til bra folk som lager gode jobber for ambisiøse kunder. Men samtidig, DDB er en institusjon i norsk byråhistorie og selvfølgelig er det kjempemulighet for meg personlig å utvikle akkurat det byrået videre, sier han til Kampanje.

- November kan ikke komme fort nok
Han hadde ingen planer om å forlate Try, og sier at det for han var kun to ting som kunne få ham til å forlate Try-jobben.

- Det ene var drømmen om å starte noe eget. Det andre er en type lederstilling, og da var det ikke mange byråer som ville vært aktuelle. På mange måter er denne jobben en god kombinasjon av begge. November kan egentlig ikke komme fort nok. Jeg føler potensialet i DDB med de folkene som er der, så det ble en for fristende oppgave, sier han.

- Hva tror du om framtidsutsiktene til DDB?

- Jeg er selvfølgelig optimistisk. DDB var det første byrået jeg hadde da jeg begynte som kunde på veldig tidlig 2000-tallet. Den gangen var DDB blant de beste. Det har vært noen opp- og nedturer de siste årene, men jeg mener DDB har alle forutsetninger til å kjempe om å være blant Norges beste byråer, mener han.

Lyse håper og tror at byrået etter hvert kan markere seg i kåringer som Byråprofil, selv om han uttrykker en viss skepsis til denne.

- Jeg mener Byråprofil er en omdømmekonkurranse som sier noe om de ulike byråenes standing hos norske annonsører, men jeg føler at resultatene ikke alltid gjenspeiler det kreative nivået i sanntid. Som byrå kan man vinne det som er av pitsjer eller dominere de mange prisutdelinger ett år og likevel stå stille på Byråprofil-listen.

Skal ikke snu skuta alene
- Hvordan skal du klare å snu skuta, eller er den allerede snudd?

- Først av alt, dette er ikke en jobb jeg skal gjøre alene. Dette er noe vi skal sammen. Og det teamet som er på plass er allerede godt i gang. Stemningen i byrået er bedre enn på veldig lenge. De har vunnet flere pitsjer på rappen nå, og det gjør at det er enda flere spennende og morsomme oppgaver på vei inn, sier han entusiastisk.

- Gikk tidlig på Kristian
Det var i januar at Kampanje kunne melde at Eldar Skylstad gir seg i sjefsstolen etter tre år. Som svar på spørsmålet om hva slags leder DDB ville jakte etter, svarte Skylstad følgende;

- Vi ønsker en litt yngre profil, en med digital bakgrunn og med et hjerte som banker for alle muligheter som ligger der ute. Han eller hun må kjenne markedet godt, så det er ikke alltid en fordel å hente fra utlandet, uttalte Skylstad.

Les også: Skylstad gir seg som DDB-sjef

I store deler av denne mellomperioden er det Carina Llado som har vært konstituert som leder i byrået. Hun forteller at selv om jakten på en ny byråleder har tatt sin tid, har de hatt Kristian Lyse i kikkerten hele tiden.

- Vi gikk tidlig på Kristian, men han syntes han hadde vært for kort tid i Try. Vi hadde mange gode kandidater i prosessen, som gjorde at har vært i mange lengre prosesser for å definere hva slags ledelse som er bra for oss. Vi har hele tiden falt tilbake på Kristian som en benchmark, forteller Llado. Og til slutt lyktes de altså å få ham over.

- Hva trenger DDB fremover for å snu skuta?

- Det er ikke en skute som skal snus, vi er absolutt der vi skal være. Det handler om å fortsette å lage bra jobber, og å være et byrå som oppnår resultater for kundene våre. Vi har vært litt anonyme det siste halvannet året. Jeg har fokusert på å få inn folk som kan synliggjøre en del av det tilbudet vi har, og jobbet med å bygge laget. Folk er veldig entusiastiske og engasjerte slik jeg opplever det

- Hva slags DDB tar Lyse over i november?

- Han kommer til et DDB som er i god skikk. Nå er det bare å jobbe på. Han er en personlighet som passer godt hos oss, tror Llado.

- Fremtiden ser lys ut
Styreleder Niclas Melin hos DDB er ikke bekymret for at Lyse mangler ledererfaring.

- Nei det er jeg slett ikke. For oss har det i stedet vært viktig å få inn en leder som har en tydelig idé og visjon om hvordan fremtidens kommunikasjon kommer til å se ut. Våre kunder lever i konstant forandring og vår jobb er å hjelpe dem å ta kommunikasjonen til neste nivå, sier Melin.

Spurt om fremtidsutsiktene til DDB i Norge svarer han at den synes han ser riktig så lys ut.

- Jeg ser lyst på fremtiden. Vi har i dag en sterk kultur med mange talentfulle medarbeidere. Med en ny leder som kommer inn med ny energi, er det med stor selvtillit vi ser frem mot 2017, avslutter han.