Maria Borch Helsengreen slutter som økonomidirektør i TV 2. Det skriver kanalen i en pressemelding i dag. Roald Stamnesfet konstitueres som økonomidirektør inntil en permanent erstatter er på plass.

Maria Borch Helsengreen begynner som partner og leder for Ernst & Youngs konsulentvirksomhet i Bergen. Hun kom til TV 2 i 2011 og har siden den tid vært økonomidirektør og medlem av ledergruppen.

- Olav og jeg har over en tid hatt dialog om videre utvikling i TV 2. Etter flere samtaler har jeg nå bestemt meg for å gripe en mulighet jeg ikke kunne si nei til og ser frem til nye utfordringer. Med en ny og fremtidsrettet strategi for TV 2 på plass, er det også riktig tidspunkt å gi plass til nye krefter, sier Maria Borch Helsengreen.

Hun har sin siste arbeidsdag i TV 2 den 20. oktober.

- Maria har gjort en god jobb i TV 2 og jeg ønsker henne alt det beste fremover. Vi i TV 2 vil savne Marias høye arbeidskapasitet og alltid positive personlighet. Samtidig er jeg sikker på at det vil finnes kvalifiserte kandidater både internt og eksternt til å overta den viktige jobben som økonomidirektør. Arbeidet med å finne hennes erstatter er igangsatt, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.