Susanne Kaluza, som er redaktør for Egmont-eide Kvinneguiden, er etter det Kampanje erfarer på vei ut av mediehuset i Nydalen i Oslo. Hun skal etter det Kampanje forstår ha takket ja til ny jobb i PR-byrået Trigger.

Det skjer halvannet år etter at Kaluza ble redaktør i Kvinneguiden, som er Egmont Publishings store digitale kvinnesatsing. Hun ble redaktør på selveste Kvinnedagen 8. mars i fjor.

- Kvinneguiden skal vokse enda mer fremover og bli Norges viktigste digitale forum og nettsted for kvinner, sa hun den gangen.

Skal jobbe med gründere
Nå forlater hun Egmont og mediebransjen og går til Trigger og PR-bransjen.

- Jeg skal jobbe med  Triggers program for gründere og innovasjon, en satsing heter Trigger Akselerator. Det finnes mange, både i oppstartsselskaper og mer etablerte bedrifter som har gode idéer, men som sliter med å forløse dem. Det skal vi hjelpe dem med, sier Kaluza til Kampanje.

- Bare i sommer er det kommet over 30 søknader til gründersatsingen. Jeg har fulgt Trigger over flere år og da Preben Carlsen spurte om jeg ville være med på laget og jobbe med gründere og forretningsutvikling på denne måten så takket jeg ja, forteller hun.

- Må holde seg oppdatert
- Er din avgang i Egmont udramatisk?

- Ja, jeg har hatt tre veldig fine år i Egmont og fått være med på mye. Jeg er veldig fornøyd med overgangen vi har fått til på Kvinneguiden, til en mer tydelig, redaksjonell profil, og det er flinke folk her som vil videreføre denne satsingen på en glimrende måte. Som en litt utålmodig sjel ønsker jeg å utvikle og utfordre meg. I dagens virkelighet har man selv et ansvar for å holde seg oppdatert og tilegne seg ny kunnskap. Nå gleder jeg meg til å jobbe med og lære enda mer av de dyktige og fremoverlente folka i Trigger, sier Kaluza.

 - Har vært en tydelig og synlig redaktør
Redaktøransvaret for Kvinneguiden overtas av digitalredaktør i Egmont Publishing, Monica Lid.

- Jeg er veldig takknemlig for den innsatsen Susanne har gjort for Kvinneguiden. Hun har vært en tydelig og synlig redaktør for et veldig spennende nettsted. Vi ønsker henne lykke til med nye spennende utfordringer, sier Lid til Kampanje.

Satsingen på Kvinneguiden fortsetter som før, ifølge Lid.

- Kvinneguiden har etablert en tydelig profil med fokus på sterke kvinnestemmer, samtidig som vi har etablert samarbeid med flere dyktige spaltister. Jeg ser frem til å videreføre denne linjen for nettstedet.

Kåret til Årets medietalent
Susanne Kaluza har tidligere jobbet ti år i Dagbladet som journalist i nyhetsavdelingen og Magasinet. Hun driver også egen foreldreblogg og har skrevet flere bøker. Hennes første bok "I Boks: den lille matpakkeboka" lå på førsteplass på den norske bestselgerlisten til Den norske Bokhandlerforening i 2012. Hun ble kåret til Årets medietalent i 2015 av Medienettverket.

Les også: Hun fronter Egmonts kvinnesatsing

Les også: Susanne Kaluza er årets talent