Camilla Bjørn blir ny redaktør for NRK P3. Det skriver NRK i en pressemelding i dag. Bjørn kommer fra VG og jobber for tiden som korrespondent i USA.

- Camilla Bjørn er en drivende dyktig journalistisk leder. Hun er innovativ, engasjerende og resultatorientert. Vi er utrolig glad for å få henne til NRK, sier leder for Marienlystdivisjonen i NRK, Vibeke Fürst Haugen.

Camilla Bjørn har mangeårig bakgrunn som journalist i VG. Hun har vært leder for kultur- og underholdningsavdelingen Rampelys, og for VGs nisjetjenester med ansvar for å bygge opp og utvikle tjenester som Godt.no, MinMote.no og Vektklubb.no. For tiden er hun bosatt i Los Angeles og er VGs journalist på den amerikanske vestkysten.

- NRK P3 har den herligste misjonen i hele Medie-Norge. Nemlig å skulle speile og definere ung virkelighet på en måte som setter spor i unges liv. Jeg mener det oppdraget aldri har vært viktigere eller mer utfordrende enn nå, sier den påtroppende redaktøren.

Hun overtar etter Tone Donald som er ny redaksjonssjef for radio i Kulturavdelingen i NRK.

Les mer: Donald blir radiosjef

Bjørn tiltrer i januar 2017.