Om en drøy uke går fristen for å søke på sluttpakke i TV 2 ut og en av dem som har hoppet på tilbudet er TV 2-veteran, Svein Ove Søreide. Men arbeidsledig blir Svein Ove Søreide ikke.

Han går rett over i en ny stilling som eiendomssjef i Media City Bergen. 

Les også: TV 2 utvider sluttpakkefristen

Søreide slutter i en tilsvarende stilling i TV 2 der han hadde akkurat den samme tittelen ettersom han de siste fem årene har hatt ansvaret for blant annet TV 2s flytting til nettopp Media City Bergen.

- Hvordan det blir å slutte i TV 2 også? 

- Jeg har mer enn 15 år bak meg i TV 2 i ulike stillinger, både som journalist, rådgiver, prosjektsjef og eiendomssjef. Jeg har hatt mine beste, verste og villeste øyeblikk i arbeidslivet i nettopp TV 2. Derfor har jeg et veldig sterkt forhold til bedriften. Jeg kommer aldri til å slutte å være glad i TV 2, og håper mediehuset klarer seg gjennom tøffere tider. Jeg er overbevist om at flyttingen neste år til Media City Bergen vil bli veldig viktig for TV 2s videre utvikling, sier Svein Ove Søreide til Kampanje.

- Stolt av å bli en del av teamet
Som eiendomssjef i Media City Bergen kommer Svein Ove Søreide til å se mye til sine gamle kolleger i TV 2.  I august 2017 skal Media City Bergen (MCB) være klar til innflytting og dit kommer altså TV 2 sammen med en rekke andre mediebedrifter som NRK, Bergens Tidende, Bergensavisen, medieutdanningen ved Universitetet i Bergen og grafikkselskapet Vizrt.

– Jeg har sterk tro på ideen om å samle innovative teknologiselskaper og redaksjonelle miljøer under samme tak. Det vil føre til innovasjon og knoppskyting som mediemiljøet i Bergen allerede er kjent for. Det er også unikt at universitetet flytter medieutdanningen sin hit, med alle muligheter det skaper. Media City Bergen er et tvers gjennom nyskapende prosjekt og jeg er stolt av å bli en del av teamet, sier Søreide.

Fra eiendomssjef til eiendomssjef:

Mona Aarebrot, direktør for regionbyene i Entra, ansetter Svein Ove Søreide i stillingen som eiendomssjef for Media City Bergen. Søreide forlater en tilsvarende stilling i TV 2.

Medie-veteran
Media City Bergen blir på 45.000 kvadratmeter og visjonen er å skape et internasjonalt ledende miljø for innovasjon og kunnskapsutvikling innenfor mediefeltet.

- Byggingen er i rute til ferdigstillelse i august neste år. Jeg er veldig glad for at Svein Ove Søreide har takket ja til å bli eiendomssjef for Media City Bergen. Som eiendomssjef i TV 2 har Svein Ove Søreide vært sentral i utformingen av visjonen om Media City Bergen. Han blir en svært verdifull ressurs for oss, sier Mona Aarebrot som er direktør for regionbyene i Entra. 

Søreide er en erfaren mediemann og har over 30 års erfaring fra medie- og kommunikasjonsbransjen, blant annet fra NRK, TV 2, Dagbladet, Bergensavisen, JKL og RiksTV.

Flere av TV 2s mest kjente programledere og nyhetsankere har allerede valgt å takke ja til sluttpakker, deriblant Nils Gunnar Lie, Mah-Rukh Ali, Jan Øyvind Helgesen og Jan Ove Ekeberg som nå kommer til å forsvinne fra landets største kommersielle tv-kanal.

Da TV 2 gjorde opp status etter første runde med sluttpakkesøknader ved slutten av juni, hadde rundt 20 søkt. Ansatte som søkte før den første fristen, fikk én måned ekstra månedslønn.

Om en drøy uke vil TV 2 kommentere hvor mange flere som har hoppet på i runde to som ledd i kanalens planer om å spare 350 millioner kroner i 2020.