Jon Olav Alstad kommer sist fra stillingen som leder for politisk avdeling i NAF.

 - Transportsektoren skal gjennom enorme omstillinger de neste årene. Ansettelsen er derfor utrolig verdifull for oss og våre kunder, sier Beate Nossum, byråleder i Footprint, i en melding.

I tillegg til sin posisjon i NAF har Jon Olav Alstad sittet ni år på Stortinget for Arbeiderpartiet. Han har vært sentral i Aps grønne fløy gjennom hele sin politiske karriere. I Footprint er han ansatt som seniorrådgiver.

Footprint ble startet i januar i år, og bistår bedrifter og organisasjoner som ønsker å ta en ledende posisjon innen det grønne skiftet. Ifølge Nossum arbeider byrået kun med selskaper og prosjekter som bidrar til raskere omstilling.

- Vi er inne i en periode der teknologiutviklingen går rasende fort og behovet for å utforme ny politikk er stort. Det er innenfor det grønne skiftet de store slagene står, og det er utrolig viktig for offensive aktører å posisjonere seg i forhold til dette. Vi opplever stor etterspørsel etter spisset kompetanse på et komplisert felt, sier Nossum.

På kundelisten har Footprint bedrifter som Nissan, Hurtigruten og NT. Og nylig vant byrået sammen med Redink et millionoppdrag for Oslo kommune.

- Vi er overveldet over hvor raskt det har gått å bygge opp byrået. Vi passerte omsettingsmålet for 2016 allerede i juni og jobber nå med rekruttering av ytterligere en seniorrådgiver og en konsulent, sier Nossum.