Sindre Østgård gir seg som administrerende direktør i Tinius-stiftelsen. Stifelsen kontrollerer stemmeretten på Schibsted-aksjene til Blommenholm Industrier, den største aksjonæren i mediekonsernet. Den tidligere digitalsjefen i NRK har takket ja til en nyopprettet stilling som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Discovery Networks i Norge og Sverige. Han vil også jobbe tett opp mot Discovery internasjonalt.

Det opplyser det amerikanskeide tv-konsernet i en pressemelding mandag kveld.

- Kan ta lederposisjon
Østgård ledet fra 2009 til 2014 NRKs digitalsatsing. Han var ansvarlig for å utvikle tjenester som NRKs TV- og radioplayer, nrk.no, yr.no, nrkbeta.no og ut.no. Han har også også spilt en sentral og synlig rolle i strategiarbeidet i Schibsted-konsernet siden han begynte i 2014. Men etter bare to år i Schibsted-sfæren, skifter Østgård jobb igjen.

Han mener den nye arbeidsgiveren er blant de internasjonale tv-aktørene som står best rustet til å klare det nødvendige skiftet i bransjen.

- Norge og Sverige er to av de mest moderne mediemarkedene i verden, både når det kommer til teknologibruk og digital forretningsutvikling. Jeg har fått mandat til å bruke nettopp disse landene som et laboratorium for å knekke koden som skal løfte oss over i den nye mediehverdagen, sier Østgård i meldingen.

Det skorter ikke på ambisjonene.

- Discovery har forutsetningene som skal til for å ta en lederposisjon. De har vist en risiko- og investeringsvilje få andre har vist de siste årene, og de har muligheten til å ta ideer ut globalt. Det er en enorm utfordring og en like stor mulighet, sier Østgård.

Les mer: NRK-sjef til Schibsted

Les mer: Østgård: - Vi har applaudert inn vår aller største konkurrent

- Skal ta steget inn i den digitale eliteserien
Sjef for Discovery Networks i Norge og Sverige, Harald Strømme, mener ansettelsen viser at selskapet sikter høyt.

- Sindre er landets fremste kapasitet på alt som har med vår digitale mediefremtid å gjøre, og tar med seg unik erfaring og kompetanse fra NRK og Schibsted. Ikke bare evner han å se rundt neste sving, han er en av svært få som vil evne å ta oss dit, sier Strømme i pressemeldingen.

Han forteller at Østgård skal fronte Discoverys digitale opprustning.

- Discovery har musklene og investeringsviljen til å følge opp Sindres visjoner. Vi må erkjenne at våre konkurrenter har hatt et forsprang på det digitale området. Med Sindre som spiss er vi rigget til å ta steget inn i den digitale eliteserien. Og jeg gleder meg til å finne gode løsninger for alt fra Tippeligaen til OL sammen med Sindre.

I forrige uke skrev Kampanje at Bernhard Steen slutter som multimedia- og teknologidirektør etter fem år i Discovery Networks.

Les mer: Bernhard Steen slutter i Discovery