Toppsjefen i Mediacom, Ruben Søgaard, slutter. Han går til Schibsted-eide Finn.no, hvor han blir ny kommersiell direktør. Søgaard har vært Mediacom-sjef siden 2008 og har over 20 års fartstid fra byråer som Leo Burnett, Apt og Mediacom.

- Vi har hatt en god og grundig prosess for å være sikre på å finne den beste kandidaten på dette området, og det mener jeg vi har lykkes med. Vi er derfor svært glade for at Ruben Søgaard takket ja til stillingen. Søgaard er en av Norges aller beste innen digital markedsføring og vi synes det er fantastisk at han vil lede innsatsen med å hente ut det kommersielle potensialet i Finn, sier Anders Skoe, konstituert administrerende direktør i Finn.no.

- Skal bygge verdens beste markedsplass
Søgaard kommenterer overgangen fra Mediacom til Finn.no slik:

- Finn har en helt unik posisjon, både når det gjelder omdømme og bruk. Jeg gleder meg virkelig til å bidra til å bygge verdens beste markedsplass og å utforske de kommersielle mulighetene sammen med resten av organisasjonen og kundene, sier han. 

Han sier videre at «det blir veldig spennende å være en del av endringen Schibsted er inne i» og som «Finn er en sentral del av».

- Jeg har takket ja til jobben først og fremst fordi Schibsted og Finn er den mest spennende aktøren på mediesiden i det norske markedet. Jeg synes det de har gjort de siste årene peker i riktig retning og jeg gleder meg til å bidra i tiden som kommer. Etter 20 år på byråsiden er det spennende å bruke det jeg kan i en ny setting, sier Søgaard til Kampanje.

- Har ikke giftet med med posisjonen
Han forteller at det ikke har vært viktig for ham å gå fra stillingen som toppleder til en annen toppjobb.

- Jeg har ikke giftet meg med posisjonen som administrerende direktør. For meg er det fantastisk å få kunne sitte i ledelsen i et selskap som Finn. Det viktigste for meg er spennende arbeidsoppgaver og dyktige kolleger, tittelen er underordnet, sier Søgaard.

- Samtidig er det ikke til å legge skjul på at det blir trist å forlate byrået og menneskene som har vært en så stor del av livet mitt de siste ti årene, sier han

Sa ja til Finn i april
Den avtroppende Mediacom-sjefen forteller at han ble headhuntet til Finn. Han aksepterte tilbudet om Finn-jobben for fire måneder siden.

- Jeg fikk tilbud om stillingen som kommersiell direktør i Finn - og jeg takket ja i april, sier han.

Mediacom leter nå etter Søgaards etterfølger:

- Jakten på etterfølgeren har startet. Rekrutteringen av ny administrerende direktør i Mediacom ledes av den nordiske sjefen for Mediacom, Ulrik Thagesen, forteller Søgaard.

Per Håkon Fasting, konserndirektør Annonse i Schibsted Norge, er fornøyd med ansettelsen.

- Søgaard kjenner markedet inngående. Han har vist godt lederskap og kommersiell teft over mange år. Han kjenner oss i Schibsted og vi kjenner Ruben Søgaard. Dette blir veldig bra og jeg gleder meg til å få ham på laget, sier Fasting.