Mediebyrågrupperingen Group M har ansatt Marius Backer Patrocollo som ny sjef for det programmatiske reklamekjøpet. Han får dermed ansvaret for Group Ms programmatiske satsning på tvers av mediebyråene Mediacom, Mindshare, MEC og Maxus.

- Jeg har lenge samarbeidet med Group M fra publisistsiden og de har til stadighet imponert meg med sin tilnærming til programmatiske kjøp, både i form av kunnskap, teknologiforståelse og transparens. Når de i tillegg er den aktøren som har lengst erfaring med denne kjøpsmetoden, var det svært enkelt å takke ja til jobben. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene og møte mine dyktige kollegaer, sier Marius Backer Patrocollo.

Kjell Gabrielsen, digital direktør i GroupM, sier han er veldig fornøyd med ansettelsen: 

- Programmatiske kjøp er i sterk vekst og vi fortsetter å styrke tilbudet til våre kunder i form av kompetanse og teknologi. Programmatiske annonsekjøp er fremdeles i en tidlig fase og vi har bare sett konturene av hvordan dette vil påvirke oss. Marius Patrocollo har solid digital kunnskap, både fra kjøps- og salgssiden, men også fra tidligere start-ups. Han har i tillegg en tilnærming til programmatisk som er helt unik og vi er veldig glad for å få han om bord, sier Gabrielsen. 

Dermed sier Group M takk for sist til Norges største mediekonsern som tidligere i år fant sin programmatiske sjef i nettopp Group M. I april ble det kjent at Anders Enger startet opp i Schibsted i en tilsvarende stilling.

Les også: Schibsted henter programmatic-sjef fra Group M

Gabrielsen sier det ikke er snakk om noe takk sist.

 - Helt tilfeldig at dere henter fra Schibsted? 

- Det er helt tilfeldig. Han blir en erstatter etter Anders Enger, sier Gabrielsen.

Så langt i år har norske mediebyråer der Group M-byråene utgjør den største blokken, investert over 350 millioner kroner i programmatiske annonsekjøp og det er en vekst på nærmere 80 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, viser tallene fra Mediebyråforeningen.

Samtidig har den programmatiske dreiningen skapt trøbbel for mange aktører og et av produktene som har fått merke programmatiske reklamekjøp er de såkalte nettverkene av typen Specific Media som nå er avviklet og Schibsteds eget nettverksprodukt Webtraffic.

Les også: Annonsenettverk møter programmatic-døden

Tidligere i sommer ble det kjent at administrerende direktør i Webtraffic Svein Eriksen sluttet og mediekonsernet varslet samtidig en grundig gjennomgang av selskapet og der man ikke utelukket nedbemanning.

Les også: Schibsted varsler full gjennomgang av Webtraffic

I Schibsted har Marius Patrocollo jobbet med det programmatiske annonsekjøpet og kommer fra nettopp annonsenettverket Webtraffic.

- Han har lang fartstid innen det programmatiske og startet en av Norges første uavhengige tradingdesker før han kom til Schibsted, sier Gabrielsen