Bernhard Steen slutter som multimedia- og teknologidirektør etter fem år i Discovery Networks.

- Oppholdet i Discovery har vært et eventyr, men suget etter å gå i gang med nye innovasjonsprosjekter ble rett og slett for sterkt. Jeg må nok bare erkjenne at jeg er en gründerjunkie, sier Bernhard A. Steen i en pressemelding fra Discovery.

Han påpeker at avgangen kan virke litt underlig.

- Det er kanskje litt ko-ko å forlate det som i dag må være Norges sterkeste medielag. Samtidig er det vel nettopp slike beslutninger som kjennetegner en innovasjonsjunkie. Jeg ble opprinnelig innleid til TVNorge som konsulent for et par måneder, men ble der i fem år. Nå ble suget etter å komme i gang med noe nytt for sterkt, sier Steen.

Får skryt av Harald Strømme
Toppsjef i Discovery, Harald Strømme, gir Steen følgende sluttattest:

- Bernhard har vært en viktig ressurs for oss. Han har bidratt både med sin erfaring som utvikler og med sin sterke forretningssans. Verdt å trekke frem er blant annet jobben han gjorde rundt lanseringen av Dplay, som ble bygget på rekordtid i 2013, da Comoyo – vårt daværende samarbeid med Telenor – strandet. Jeg kjenner heller ikke mange som kunne gått inn og gjort den snuoperasjonen Bernhard gjorde med Radio Norge da han tok over ledelsen i selskapet i en periode før salget, sier Strømme i meldingen.

Steen kommer til å bistå Discovery Networks på enkelte prosjekter ut året.

Jobber med hemmelige planer
Spørsmålet er hva han skal drive med nå?

- Jeg kan ikke si så mye om mine nye planer ennå, annet enn at de legges sammen med svært spennende mennesker. Og denne bransjen er full av dem, sier Steen.

- Du kan ikke røpe noe nå?

- Nei, jeg kan ikke si noe om det på en stund. Det er fordelen ved å være gründer.  Jeg kan ikke snakke om ting for tidlig i en gründerfase, sier Steen til Kampanje.

- Men du har helt konkrete planer?

- Ja, jeg har veldig konkrete planer.

- Er det innenfor medie- og teknologibransjen?

- Ja, alt jeg jobber med handler om teknologi. Én av mine store ideer er innenfor mediebransjen.

- Du starter rett før Discovery skal begynne med Eliteserien-sendingene og senere kommer OL. Dårlig timing?

- Det passer jo aldri helt å slutte, for jeg vet jo hvor mye moro som er på gang her i selskapet. På den annen side må man før eller siden ta denne type avgjørelser, og for meg er nok timingen ganske så riktig.

Etablerte nettavis i 1997
Bernhard Steen startet nettstedet Dinside.no i 1997. Sammen med Harald Møller og Telenor startet han selskapet Katalysator Media før det ble solgt til Aller for 50 millioner kroner. I Aller Internett ble han administrerende direktør i Aller Internett. Senere ble han digitalsjef i Opplysningen  Han har jobbet i TVNorge og Discovery Networks siden 2011.

Les også: Henter Bernhard Steen til TVNorge

Les også: Steen slutter i Opplysningen