TV 2s profilerte nyhetsanker Mah-Rukh Ali har søkt på og fått innvilget sluttpakke i TV 2. 

Tidlig i mai kunne Kampanje avsløre at det ville komme en historisk nedbemanning i TV 2. Kuttplanene ble dagen etter Kampanjes sak tema på et stort allmøte i TV 2. Da presenterte TV 2 strategiplanen «TV 2 i 2020», som både styre, ledelse og tillitsvalgte har jobbet på spreng med i flere måneder. TV 2-sjef Olav Sandnes kunne fortelle at tv-konsernet skulle kutte kostnadene med 350 millioner kroner og det slått fast at alle ansatte i TV 2 ville få tilbud om sluttpakker. Det er satt to frister for å søke på sluttpakke i kanalen. Første frist er i dag, 30.juni, og neste er 30.august. 

Les mer: Skjebnedag for TV 2-ansatte: - Det viktigste allmøtet noensinne

Les mer: Skal kutte 350 millioner - alle tilbys sluttpakke

Ali går nå tilbake til NRK etter 10 år i TV 2, og blir sjef for NRKs distriktskontor i Buskerud.

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på den nye jobben som distriktsredaktør i NRK. Å skulle lede andre til å prestere god journalistikk er noe jeg ser fram til. Det blir både spennende og utfordrende, sier Mah-Rukh Ali i en pressemelding.

Regionredaktør for NRK i øst, Jannicke Engan, er svært glad for å få Ali inn i lederteamet.

- Vi er så glade for at Mah-Rukh har takket ja til jobben som distriktsredaktør og gleder oss enormt til å jobbe med henne. Hun er en dyktig og uredd journalist. Jeg føler meg sikker på at hun som redaktør vil styrke distriktskontoret i Buskerud med god journalistikk som vil sette sitt preg både lokalt og nasjonalt, sier Engan.

Det er som et ledd i omorganiseringen av distriktsdivisjonen i NRK at Buskerud får egen distriktsredaktør. En periode har Buskerud, Vestfold og Telemark vært under felles ledelse. I den nye organisasjonen blir de 15 distriktskontorene delt inn i fem regioner. Buskerud blir en del av Region øst sammen med distriktskontorene i Oslo og Akerhus og Østfold. Hvert av distriktskontorene skal fortsatt ha egen distriktsredaktør.

- I en tid der medievanene er i endring, har jeg stor tro på at lokal journalistikk med lokale sendinger og nasjonal nyhetsproduksjon fra hele landet blir viktig i kampen om seerne, lytterne og leserne. Hva som skjer i nærmiljøet vårt opptar oss. Lokaljournalistikken er betydningsfull i en verden der det er viktig å se sammenhenger. For å se det store bildet, må man først klare å forstå og se hva som skjer nært, sier den påtroppende distriktsredaktøren i Buskerud.