Amedia har jaktet på ny sjefredaktør i Nordlys etter at nåværende sjefredaktør Anders Opdahl varslet sin avgang tidligere i år.

Nå er erstatteren funnet - i egne rekker. Helge Nitteberg (34) er utdannet lærer ved UiT – Norges arktiske universitet, men har i arbeidslivet hele tiden jobbet med journalistikk. Nitteberg har vært frilanser og journalist i både Adresseavisen, Troms Folkeblad og Nordlys, men har siden 2010 inngått i sistnevntes lederteam som nyhetsredaktør og sjefredaktørens stedfortreder.

Les også: Anders Opdahl går fra Nordlys til toppjobb i NRK

- Jeg er svært tilfreds med ansettelsen av Helge. I ham får vi en fremoverlent, kompetent og moderne medieleder. Nordlys er en svært viktig avis i både Amedia og i den norske offentligheten, som de siste årene kan vise til en svært god utvikling i sitt marked i nord. I dette har Helge allerede en stor aksje, og vi føler oss helt trygg på at han vil sørge for at utviklingen fortsetter, sier styreleder i Nordlys, konserndirektør Pål Eskås, i en pressemelding.

Les også på Kampanje Premium: Digitalflukt fra Amedia (Abonnement)

Les også: Programmatic-sjef forlater også Amedia

Nitteberg er svært glad.

- Jeg er ydmyk og stolt over å ha fått denne muligheten. Nordlys er en avis med en fantastisk tradisjon og oppsiktsvekkende gjennomslagskraft i dagens medielandskap. Ved siden av en effektiv strategi, skyldes dette først og fremst svært kompetente medarbeidere som jeg nå får gleden av å samarbeide med som sjefredaktør. De faglige kvalitetene de besitter, gjør at jeg føler meg helt trygg på at den gode utviklingen vil fortsette, sier den påtroppende Nordlys-sjefen. 

Styreleder Pål Eskås er fornøyd med at Amedia greide å rekruttere en intern kandidat til jobben.

- Nordlys har svært gode erfaringer med å rekruttere internt. Tre av de fire siste sjefredaktørene i avisen kommer fra egen redaksjon. Det har gitt gode resultater. Det skyldes både fordi Nordlys er i stand til å produsere dyktige folk, men også fordi vi slik sikres ledere som både kan avisen og markedet slik det ser ut med ståsted i Tromsø. Det er en glede for meg å understreke at ansettelsen av Helge representerer en videreføring av denne tradisjonen, sier Pål Eskås. 

Nitteberg er også konstituert som regiondirektør i Amedia, da det her fortsatt pågår en rekrutteringsprosess. Han overtar formelt ansvaret fra dagens sjefredaktør, Anders Opdahl, mandag 6. juni, som samme dag tiltrer som redaktør for NRK i Nord-Norge.