Terje Gilleshammer (38) frå Kjølsdalen i Nordfjord er ansatt som distriktsredaktør i NRK Sogn og Fjordane.

Regionredaktør Kai Aage Pedersen sier han er svært glad for å få Gilleshammer med på laget i den nye ledergruppen i region vest.

- Han har et herlig engasjement, han er en flott ledertype og han har stor tillit blant de ansatte i NRK Sogn og Fjordane.  Jeg er trygg på at han vil gi et stort bidrag for å sikre publikum et enda betre tilbud enn de får i dag, seier Pedersen i en pressemelding.

Gilleshammer har vært ansatt i NRK Sogn og Fjordane siden desember 2004. Han er utdannet i internasjonal markedsføring fra Høgskolen i Ålesund, han har studert ved Bangkok University i Thailand og arbeidet for lakseeksportøren Coast Seafood i Måløy. 

I NRK Sogn og Fjordane har Gilleshammer vært journalist, vaktsjef og prosjektleder for barne-tv. I to år har Gilleshammer også vært faglærer for NRK Nynorsk mediesenter.

Gilleshammer sier han er stolt over å få lede NRK Sogn og Fjordane videre:

- Jeg kjenner et sterkt ansvar for dette distriktskontoret og den viktige rollen vi har. Jeg kjenner en kjærlighet for Sogn og Fjordane og folket her og øsnker derfor å være med å utvikle NRK Sogn og Fjordane videre.

Terje Gilleshammer går inn i stillingen som distriktsredaktør 1. september.