Den norske skuespilleren Thorbjørn Harr er kjent for mange gjennom norske filmer som «Reprise», «Mars & Venus» og «De gales hus», men har de siste årene også vært å se i store amerikanske tv-produksjoner som «Vikings» og komiserien «Younger».

Nå går han inn i registallen til produksjonsselskapet Babusjka, der han allerede har rukket å jobbe med Nyt Norge. Foruten skuespill har Harr blant annet erfaring som teatersjef for Torshovteateret og kreative prosjekter med Röyksopp og Lars Saabye Christensen. 

- Babusjka har sikret seg mye spennende og unik kompetanse ved å knytte til seg Thorbjørn Harr i registallen, sier Babusjka-grunlegger Mads Astrup Rønning.

Harr sier til Kampanje at det føles naturlig å jobbe mer med regi fremover.

- Personlig er dette et skritt videre som har ligget der lenge. Jeg har jobbet mye med regi og utviklet konsepter for teater i mange år, så dette er et naturlig steg videre for meg å ta nå som jeg har jobbet mye internasjonalt og fått mye impulser derifra, sier Harr.

- Hva slags reklame liker du selv?

- Jeg kommer fra en historiefortellende vinkel, og min absolutte forse er personlig regi og å få bra ting ut av dem jeg jobber med, og særlig i reklame hvor man av og til må bruke folk som ikke er høyt utdannede skuespiller, er det en styrke som jeg absolutt kan gjøre ting med.

- Du har jobbet en del med amerikanske tv-produksjoner. Hva har du lært av det?

- Det er morsomt å jobbe i USA og se hvor proffe man er i alle ledd. Nå sist jobbet jeg med Darren Starr, som har laget «Sex and the City», og som tenker veldig kommersielt samtidig som det er en brodd der. Det er hakket hvassere enn det meste annet, samtidig som det er kommersielt og lett tilgjengelig.

- Amerikanske produksjoner har kanskje også et tempo som man kan kjenne igjen fra reklameproduksjoner, hvor det må gå fort unna?

- Det er klart at det også er en liten forskjell. De er ekstremt opptatt av tid og at det skal gå fort. Sånn sett er et amerikansk sett mer likt et norsk reklamefilmsett enn et norsk spillefilmsett.