Tone Tveøy Strøm-Gundersen (44) er ansatt som nyhetsredaktør i Aftenposten. Hun etterfølger Håkon Borud (46), som slutter i avisen etter to år i stillingen som nyhetsredaktør.

 - Strøm-Gundersen er en sterk og tydelig leder. Aftenpostens lesere vil merke at hun er god til å prioritere hvor vi skal sette inn våre journalistiske ressurser, og internt i Aftenposten kjenner vi henne som en lagbygger med respekt i alle leire. Hun er en moderne medieleder som er sterk på det journalistiske faget og som samtidig evner å tenke Aftenposten som en helhet, sier sjefredaktør og administrerende direktør i Aftenposten Espen Egil Hansen i en pressemelding.

 Tone Tveøy Strøm-Gundersen har vært tilknyttet Aftenposten siden 2000, som reporter i Innenriksredaksjonen, senere nyhetsleder og avdelingsleder, og fra 2015 redaksjonssjef. Hun er utdannet journalist fra Norsk Journalisthøyskole og har en mastergrad i media fra London School of Economics.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rykker opp: - Vi har smarte, kritiske og veldig engasjerte lesere. De skal få kvalitetsjournalistikk i alle Aftenpostens kanaler, sier den nye nyhetsredaktøren.

Håkon Borud ble ansatt som nyhetsredaktør i Aftenposten våren 2014. Han kom da fra stillingen som sjefredaktør i Drammens Tidende.

-  Borud har ledet nyhetsorganisasjonen gjennom store endringer på kort tid. Jeg vil takke han for den jobben han har gjort på dette området og med de store nyhetssakene som flyktningekrisen og Panama papers, sier Espen Egil Hansen.

- Det har vært en spennende og utfordrende tid, både når det gjelder journalistiske prosjekter og de omstillinger Aftenposten er i. Nå gleder jeg meg til nye utfordringer, sier Borud.

Les mer: Henter inn tre Aftenposten-redaktører