I går var det duket for Content Marketing Awards, og under prisutdelingen ble Trigger-gründer Preben Carlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen i Komfrem hedret med pris som «Årets Thought Leaders».  

Det var Joe Pulizzi som delte ut prisen til Carlsen og Nygård-Hansen.

- Når vi snakker om «Årets Thought Leaders», så snakker vi om briljans, og om noen som er i stand til å tjene penger på sin kompetanse. Deres kunder og publikum er ikke ute etter de mest originale forklaringene eller det mest kreative innholdet – de ønsker helt enkelt å få de aller beste svarene på de aller vanskelige spørsmålene. Årets Thought Leaders er i stand til å gi dem de svarene de trenger. Ekte tankeledere er sjelden vare, og deres stemmer blir hørt igjen og igjen innenfor sine fagfelt, på sine blogger, gjennom sine bedrifter, på foredragsarenaer og i media. Og selv om ekte tankeledere er vanskelig å finne, så fant juryen ikke mindre enn to vinnere i år, sa Pulizzi da han delte ut prisene.

Prisen skal gå til personer som har utmerket seg ekstraordinært innenfor faget eller som har tatt en sterk posisjon innenfor sin bransje. Ni kandidater var nominert i kategorien.

- Jeg setter enormt stor pris på at Triggers tilnærming til hvordan man kan skape effektivt engasjement gjennom kommunikasjon på målgruppens premisser blir anerkjent som best i klassen av noen av de dyktigste utøverne i landet innen innholdsmarkedsføring. Vi snakker om en disiplin som har opplevd en ny vår de siste årene, og det er liten tvil om at viktigheten av å utvikle innhold som engasjerer folk på ordentlig bare vil øke ytterligere i tiden som kommer, sier Preben Carlsen, gründer og konsernsjef i Trigger, i en melding.

Hans-Petter Nygård-Hansen var både overrasket og glad for prisen.

- Det er veldig hyggelig å motta anerkjennelse for den jobben man gjør. Det å vinne priser er ikke noe jeg fokuserer på, eller jobber mot. For meg var det en seier å bli nominert som «Årets Thought Leader» og en utrolig stor bonus å faktisk vinne. Like mye som en slik pris forplikter, blir jeg også ekstra inspirert og motivert til å jobbe videre med det som venter oss i morgen og i tiden fremover. Og det er ikke så rent lite, sier Nygård-Hansen i en pressemelding.

Her er juryens begrunnelse:
Vinner nr 1: Preben Carlsen, konsernsjef i Trigger:
«Den første av de to vinnerne så tidlig hvordan kommunikasjonen endret seg med de sosiale kanalene, og at publikumsengasjement og involvering i innholdsutviklingen var et viktig suksesskriterium i seg selv. Vinneren er en nerd innenfor sitt fagfelt, han har endret en hel bransje, bygget et byrå som fortsetter å sysselsette et økende antall mennesker og han har hentet hjem så mange premier, utmerkelser, medaljer og andre former for anerkjennelse innen markedsføring og kommunikasjon at det eksakte tallet er umulig å holde styr på. Og viktigst: Når han snakker så lytter både hans kunder, konkurrenter og hele kommunikasjonsbransjen forøvrig. For noen år siden, da noen ble spurt om hva byrået hans egentlig var, lød svaret som følger "It´s the new shit in town". Det svaret står fortsatt!»

Vinner nr 2: Hans-Petter Nygård-Hansen, CEO i Komfrem:
«Noen mennesker ser inn i fremtiden og ser hvordan fremtiden ser ut. De tar sin kunnskap, sin kompetanse, sine interesser og sine erfaringer og oversetter det til visjoner som resten av oss fortsatt ikke kan se. Vinneren er i stand til å snakke om nesten ethvert emne, så lenge det er et snev av digitalt i det. Han blir spurt av media, invitert av fagfolk og lyttet til av alle som deler hans dype interesse for digital utvikling og kommunikasjon. Og for de som fortsatt ikke vil innrømme at de lytter til ham, har vi gode nyheter: nå kan dere gjøre det i all hemmelighet ved å laste ned hans egen podcast, Mediapuls.»