Hilde Skomsvold har gått inn i en ny stilling som kundedirektør i Schibsted Norge abonnementsmedia. Her inngår Fædrelandsvennen, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Aftenposten. Hun kommer fra jobben som kundedirektør i Aftenposten, og har også tidligere jobbet i Dagens Næringsliv.

- Vi må jo gjøre noe drastisk for å hente inn penger.  Gjennom Schibsted-prosjektet «Road to insight selling» skal vi ha fokus på nysalg. Å hente inn nye penger er viktigere enn noen gang, det må vi gjøre for å henge med i svingene. I likhet med alle andre mediehus er vi under press, sier Hilde Skomsvold til Kampanje.

For det har blitt gjennomført store endringer i Schibsted Norge abonnementsmedia Salg og Marked den siste tiden. I ledergruppen for Schibsted Nasjonalt Salg sitter det nesten bare kvinner, kan Skomsvold fortelle. Enheten ledes av direktør Hilde-Kristin Norddal, som har to salgsdirektører under seg; Silje Ulla Steinsbu, som er salgsdirektør for strategisk team og Cathrine Giæver Ruth, som er salgsdirektør for 360-teamet. I tillegg er Marte Klavenes byråansvarlig , Hege Wikan salgs - og produktsjef og Daniel Teider produktrådgiver og altså Hilde Skomsvold kundedirektør.

- Det er skikkelig girl power i ledergruppen, hehe.  Det er nok det som skal til. Vi får håpe at det hjelper litt, sier hun, og fortsetter;

- Det er ny struktur på det hele nå. Vi må styrke oss nasjonalt og regionalt. Og nå som Facebook også posisjonerer seg mot det lokale - der vi tradisjonelt er sterke, blir det mer enn nok å henge fingrene i. Men det blir også desto gøyere, sier hun.

Schibsteds kuttrunder har ikke skånet salg og marked, kan Skomsvold fortelle. Men man er ved godt mot.

- Vi er i mål med så å si alle kutt og vårt blikk er nå rettet fremover, sier Skomsvold.