The Walt Disney Company Nordic har ansatt Ludvig A. Johansen som ny markedssjef.

Johansen vil lede kinoavdelingens markedsarbeid og være ansvarlig for alle markedskampanjer for kommende kinofilmer, som i år blant annet inkluderer Oppdrag Dory, Marvels Doctor Strange, Rouge One og Hundreogettåringen.

Johansen vil også jobbe nært med avdelingen Disney Media+, som har hovedansvaret for å etablere og gjennomføre lokale og internasjonale strategiske partnerskap.

Ludvig kommer fra TV 2 hvor han har jobbet med markedsføring av ulike produkter og tjenester. Der jobbet han spesielt mye med TV 2 Sumo og premium-kanalene til TV 2, inkludert Premier League-tilbudet.

- Walt Disney ble nylig kåret til verdens sterkeste merkevare. Det er klart at det er en kjempespennende utfordring å få kunne jobbe med en slik verdensledende merkevare.  Disney er jo også mye mer enn hva det var for en del år siden og gjennom oppkjøpene av Pixar, Marvel og  Lucasfilm er jo universet blitt rett og slett helt fantastisk. Det er flott å kunne jobbe med produkter de fleste folk har et såpass sterkt forhold til. Jeg er stolt over å kunne bli en del av Walt Disney, og gleder med som en unge til å ta fatt på arbeidet her, sier Johansen i en pressemelding.