Jonas Tjersland (35), tidligere nyhetsleder og journalist i samfunnsavdelingen i VG, er ansatt som advokatfullmektig i Hammervoll Pind, et av Norges ledende advokatfirma innen eiendomsbransjen. 

- Tjersland tilfører oss en unik bakgrunn med sine 12 år i Norges største mediehus. Aldri har mediebildet vært mer krevende og for oss vil det være en styrke både for ansatte og kunder og få hans kompetanse inn i firmaet. Vi skal ha de ansatte som er flinkest til å oppdatere seg og tilegne seg kunnskap, sier daglig leder og partner Anders Pind i Hammervoll Pind i en pressemelding.

- Gleder meg til å spesialisere meg mer
De siste fem årene har Tjersland, ved siden av fulltidsjobben i VG, tatt mastergrad i juss ved Universitetet i Oslo. 35-åringen har spesialisering innen sjørett, og tilbragte et halvt år ved universitetet i Southampton i England, hvor han tok fordypning innen internasjonal sjørett. Masteroppgaven hadde tittelen «Betydningen av sanksjonene mot Russland for risikofordelingen i tidscertepartier - en sammenligning av engelsk og norsk rett».

- Det har vært 12 fantastiske år i VG og jeg opplevde at arbeidet med jusstudiene ga meg en helt annen dybdeforståelse som journalist. Nå gleder jeg meg til å ta del i det forretningslivet vi har dekket fra Akersgata. Hammervoll Pind er ekstremt dyktige på det forretningsjuridiske området, og jeg liker deres tydelige spissing mot eiendom og shipping. Som journalist jobber man ganske bredt og skal dekke over mange bransjer, nå gleder jeg meg til å spesialisere meg mer, sier Jonas Tjersland.

Møttes på Lorry
Anders Pind forteller at advokatfirmaet fikk tips om at Tjersland var i ferd med å slutte i VG.

- Vi jakter som regel på advokater som har jobbet noen år etter endt utdannelse og har erfaring innen våre fagområder, men da vi fikk tips om at en av de dyktigste journalistene i VG var på vei bort fra Akersgata med en jussutdannelse i PC-vesken, var ikke veien lang til en øl på Lorry og påfølgende arbeidskontrakt. Det eneste som er sikkert om framtiden er at alt vil forandre seg raskere enn noen gang, og da tror vi det er essensielt at våre ansatte kan mer enn bare lovtekst. Når kundene skal kjøpe advokattjenester, leter de etter de som som kan være tydelige, se helheten og skjønne businessen din, sier Anders Pind.

I oktober ble det kjent at VG skulle kutte kostnader og bemanning. Før jul ble det klart at et av landets største mediehus skal kutte 40 årsverk. Slik vil VG-ledelsen skjære ned kostnadene med mellom 30 og 60 millioner kroner i 2016. Årsaken til kuttene er det kraftige inntektsfallet både på papir og nett. Dette er den første nedbemanningen i VG siden 2009.

Les også: Pedersen: - Har skjedd hurtigere og kraftigere enn forutsett

Les også: VG-ansatte tror på frivillig nedbemanning

På flere allmøter første uken i januar ble de ansatte i mediehuset informert om utfallet av nedskjæringene. En rekke ansatte har senere takket ja til sluttpakker i VG i forbindelse med nedbemanningen i mediehuset. Foruten Jonas Tjersland, har følgende personer sluttet, ifølge Journalisten.no:

Anne-Lise von der Fehr, nyheterleder VG
Ingar Johnsrud, journalist VG
Marius Tetlie,
journalist VG
Marte Spurkland,
utgavesjef VG
Erik Samland, nyhetsleder VG
Lena Stovand, journalist VG
Kirsti Hovland, journalist VG
Rune Fjeld Olsen, journalist VG
Karl-Martin Hogsnes, journalist VG
Sonia Huanca Vold, Minmote-leder VG
Chris-Håvard Berge, VGTV
Thor Harald Henriksen , journalist VG
Truls Lauveng, journalist VG
Kristian Holli, personalsjef VG
Øyvind Knoph Askeland, journalist VG
Dag Fonbæk, journalist VG
Øystein Larsen-Vonstett, journalist VG
Nina Andersen, journalist VG
Karoline Flåm, journalist VG
Vidar Enerstvedt, frontredigerer VG
Chris Håvard Berge, VGTV
Jostein Fjeldskår, VGTV
Geir Evanger, desktypograf
Øystein Simensen, typograf
Ivar Gaasø, tegner

Enkelte av disse medarbeiderne har ifølge Journalisten.no valgt å gå av med Avtalefestet førtidspensjon (AFP).

Les også: Strid om kuttene i VG

Les også: